commons.wikimedia.org/Nikola
Most na Adi

Skupština grada Beograda usvojila je odluku o izgradnji biciklističko-pešačkog veze između Novog Beograda i Ade Ciganlije.

Gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da će pešačko-biciklistički most povezivati ulicu Omladinskih brigada u bloku 70a sa Adom Ciganlijom, kao i da će u tom delu biti izgrađene javne podzemne garaže.

– Garaže će biti namenjene stanovnicima Novog Beograda koji ne žive neposredno pored Save, a koji budu želeli da pešačkim mostom dođu do Ade – rekao je Stojčić.

On je istakao da se među 17 odluka o izradi detaljnih planova regulacije, koje su danas usvojili odbornici gradskog parlamenta, deset odnosi na teritorije koje do sada nisu imale takav plan.

– To nas približava cilju da pokrijemo celu teritoriju grada detaljnim planovima i da Beograd bude planski urađen i da se tako razvija i urbanizuje – rekao je Stojčić.

3 COMMENTS

  1. A most koji povezuje Čukariču padinu sa Novim Beogradom niko više ne spominje.
    On bi najviše rasteretio saobraćaj od Čukaričke padine do Sajma.
    I mnogo ubrzao saobraćaj i sdskratio vreme putovanja nas sa periferije.
    Ali koga briga za nas sa periferije,..?
    Kako sejete, tako ćete i žnjeti, gospodine Vesiću!

  2. A most izmedju Celareva i Nestina nikad nece doci na red i olaksati zivot ljudi na rubu Srbije dok se u Beogradu izivljavaju gde ce sledeci da izgrade. Sramota.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here