Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o slanju trupa u Ukrajinu su opasne, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Što se tiče Makronove izjave, ovo je novi element – i mnogo je opasniji. Naši zapadni partneri su, s jedne strane, predvidljivi, ali s druge, nažalost, počinju da razmatraju teme kao što su direktno slanje vojnih kontingenata u Ukrajinu, što bi moglo da nanese nepopravljivu štetu bezbednosti i stabilnosti kontinenta i dovesti do nepopravljivih posledica – rekao je Peskov za “Prvi kanal”.

Francuski predsednik Emanuel Makron u utorak je rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da konsenzus još nije postignut.

Francuski premijer Gabrijel Atal takođe nije isključio slanje vojske u Ukrajinu i dodao da Pariz “ne može da se pomiri” sa pobedom Rusije.

3 COMMENTS

  1. Ma pustimo ovog nek laprda gluposti. Nikakvog direktnog udela bilo koje Nato zemlje nece da bude. Pare / oruzje za Ukrajinu – to da / ali direktno ucestvovanje Nato zemalja – nikad, sve dok jedna od zemalja – recimo Baltickih republicica ne zapnu ovom govecetu Putinu – za oko. E onda ce da bude haos. Pre svega – osetice Putko sta znaci gradjanski rat u Rusiji i samarcinu koju ce Nato da mu opali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here