Arhiva Stevana Aleksića

Izložba ilustrovanih filmskih plakata Stevana Aleksića vizuelnog umetnika,  scenografa i ilustratora već sada je dostupna na uvid posetiocima Galerije mts Dvorane,  koji bi da pogledaju i ostale radove umetnika koji je široj javnosti poznat i  po ilustrovanju alternativnog postera za animaciju “Baz svetlosni” za Dizni. Ovaj plakat takođe će krasiti izložbeni prostor Galerije, koja je tokom celog dana otvorena za sve ljubitelje umetnosti.

Aleksić, koji je istovremeno i profesor na Fakultetu savremenih umetnosti
ističe da selekcija 10 plakata koji se nalaze u Galeriji Dvorane, zauzima jedinstveno  mesto na jedinom svetskom sajtu vezanom za ilustrovane plakate, a to je AMP alternative poster art.

Inače, vlasnici Aleksićevih radova su i  brojni domaći glumci, jer je u svojoj karijeri ilustrovao plakate za veliki broj domaćih filmova:

– Za pet godina koliko ilustrujem plakate, imao sam čast da se sretnem sa pojedinim gromadama domaćeg filma, te im svečano dodelim plakate za njihova ostvarenja. Moje ilustracije poseduju Dejan Karaklajić, Nikola Kojo, Joca Jovanović, Zoran Amar, Predrag Perišić, Bojana Maljević, Milena Radulović, Đorđe Kadijević , Milovan Vitezović  i mnogi drugi – kaže ovaj vrsni umetnik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here