Promo

U Centru za kulturu “Vlada Divljan” na Paliluli sutra se otvara jedinstvena izložba posvećana 44. poglavaru SPC koji je još za života stekao epitet živog sveca.

Izložba “Portreti patrijarha Pavla”, autora Hadži Marka Vujičića svečano se otvara u 16 časova, a sadrži ukupno 33 fotografije portreta jednog od najomiljenijih srpskih patrijarha nastalih u periodu od 2003. do 2009. godine.

Ovaj broj fotografija simboliše i godine života Isusa Hrista, ali i 33 godine koliko je patrijarh Pavle u najtežem period za Srbe, proveo na Kosovu, kao episkop raško-prizrenski.

Izložba je do sada prikazana u više desetina gradova u Srbiji, Republici Srpskoj i dijaspori.

Hadži Marko Vujičić, član je Međunarodne asocijacije novinara i Udruženja novinara Srbije i fotoreporter redakcije Frankfurtskih Vesti – jedinog dnevnog lista za srpsku dijasporu koji ove godine proslavlja vredan jubilej – tri decenije postojanja.

Vujičić je završio Bogosloviju Svetoga Save, a diplomirao na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Kao student honorarno je radio u listu “Pravoslavlje”, a do 2007. godine bio je urednik fotografije ovog lista.

Za svoj rad, od vaseljenskog patrijarha Vartolomeja dobio je medalju Vaseljenske patrijaršije Apostol mira, ljubavi i nade, a od Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine dobio je, kao urednik fotografije Pravoslavlja, zlatnu medalju regenta Aleksandra Karađorđevića, zlatnu medalju kralja Petra I Karađorđevića i medalju vojvode Stepe Stepanovića.

Izložba “Portreti patrijarha Pavla” biće otvorena do 10. oktobra. Ulaz je slobodan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here