BW

Izložbom slika „Nevidljiva izloženost 2“ umetnica Tanja Balać  predstaviće se beogradskoj publici 29. novembra u 20 sati u okviru kulturno-umetničke inicijative „KVART Belgrade Waterfront“ u partnerstvu sa Galerijom ŠTAB, u izložbenom prostoru BW Experience (Galerija Progres, Knez Mihailova 27).

Inspiraciju za ovaj ciklus slika umetnica pronalazi u čoveku Boji što predstavlja zbir zarobljene energije koja preko autorovog pokreta dobija gestikulativnu eksplozivnost i potpunu slobodu božanstvenog zračenja, a preko slikarske tehnike dobija i specifičnu piktoralnu strukturu.

Tanja Balać posvećena je svom stvaralaštvu u pravcu istraživanja novih izražajnih formi, stvarajući pri tome sintezu između klasičnih slikarskih disciplina i savremenih tokova ideja i koncepta u umetnosti.

Umetnica putem eksperimenta stvara unikatan spoj u svojim delima, koristeći klasične slikarske tehnike nadopunjene tekstovima koji govore o njenim emocijama.

Tanja Balać rođena je 1968. godine u Skoplju. Diplomirala je 1991. godine na Fakultetu za likovne umetnosti u Skoplju, na Odseku za slikarstvo. Magistrirala je na istom fakultetu 2008. godine. 2003. godine bila je u Parizu na studijskom boravku. Član je Udruženja likovnih umetnika Makedonije (DLUM) od 1991. godine, a od 2006. do 2013. bila je predsednik Udruženja. Osim slikarstva, istražuje i na polju novih medija. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, a svoje radove izlaže u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Skoplju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here