Promo

Umetnička inicijativa KvART Belgrade Waterfront i Galerija ŠTAB izložbom “Svetlovidi” autora Joškina Šiljana, od četvrtka 27. avgusta nastavljaju ovogodišnju sezonu u prostoru BW Experience na Sava Promenadi, u zgradi BW Residences (Hercegovačka 14).

Posetioci će imati priliku da pogledaju slike, radove na papiru i objekte jednog od najznačajnijih međunarodno priznatih savremenih umetnika sa ovih prostora, koji su nastali od 2000. godine pa do danas. Selektovani radovi, od kojih većina do sada nije izlagana, predstavljaju snagu i viziju koje Šiljana izmeštaju iz nametnutog okvira naivne i marginalne umetnosti, postavljajući ga rame uz rame sa velikanima svetske andergraund i savremene umetničke scene.

Slikarstvo višestruko nagrađivanog Joškina Šiljana okarakterisano je kao nešto što “nadmašuje plato koji obično doseže samouki umetnik”. Njegovi radovi ukazuju na snagu vedrog duha, neretko njegov nesvesni satirični stav prema životu i okolini, dok jarki, sirovi kolorit pokazuje svu spontanost umetnika, koji se igra formom i nijansama, uz poetsko nadahnuće. Crtajući bojom Šiljan ističe dominantni motiv – apsurd izražen njegovim
pismom, hijeroglifima koji su metafora antiliterarnog sižea i parodije, a koji izražava dajući komične nazive svojim delima.

Otvaranje izložbe upotpuniće DJ Fanki Mehaničar sa svojim prepoznatljivim fank repertoarom, a posetioci mogu pogledati ostvarenja ovog autohtonog i autentičnog umetnika sve do 20. septembra, svakog dana od 18 do 22 časa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here