Tanjug

Video snimak predsednika Vučića kako čita dokument Centralne izborne komisije KiM na albanskom postao je viralan na društvenim mrežama i albanskim medijima. 

Većina medija na albanskom jeziku izvestila je o tom događaju još tokom konferencije za stampu predsednika Srbije i predstavnika Srpske liste, a onda su usledili i komentari na društvenim mrežama.

“Vučić je iznenadio sve, čitao je na albanskom jeziku i šalio se sa albanskim novinarom tokom konferencije za štampu”, piše list Tema, jedan od glavnih listova u Tirani.

Albanski portal “Sot” piše da je Vučićev klip postao viralan nakon pisanja srpskih medija i da se širi najvećom brzinom. Događaj je privukao ogromnu pažnju i na albanskim medijima na Kosovu i Metohiji.

“Predsednik Srbije je juče pročitao dokumenta na albanskom i onda se okrenuo ka novinaru Tv Klan/Abc News iz Tirane i pitao ga ‘je l’ u redu Seferi?’, a onda je pohvalio novinara kako priča srpski, pa naveo da i on može da nauči po nešto albanski, ali da ipak nije pametan kao kandidati Nenad Rašić i Rada Trajković”, piše kosovski portal “Frontonline”.

Mnogi su komentarisali način čitanja predsednika Srbije i to koliko tačno čita.

To je pokrenulo raspravu i u medijima i na društvenim mrežama o srpsko-albanskim odnosima i da li je pomirenje moguće, a u jednom od komentara se primećuje da predsednik Vučić razume da se mržnjom ne može ići napred, mada uz napomenu – “u poslednje vreme”.

Predsednik Srbije je u petak, na konferenciji za novinare, pročitao zaglavlje dokumenta CIK-a i našalio se sa dopisnikom TV Klan iz Albanije.

 

6 COMMENTS

  1. Budala se još dodvorava teroristima i kriminalcima, ratnim zločincima!
    Kome se dodvorava, onima što ih je skinuo sa Interpolove poternice!
    Svaka čast “predsedniče”! Umeš da pregovaraš, služiš svome gazdi za “sve pare”!

  2. I novinar je znao za koga radi i šta su mu prioriteti… zato mu je rekao još tada progovorićeš Albanski!?
    Tu je i link kada je to izjavio. Kako to da ne priča Francuski, italijanski, Ruski… Ali zato se prilagođava, uči “predsedniče” Albanski, uči, trebaće ti, samo ne znam kome još treba…?

  3. Jos jedan u nizu Vucicevih jeftinih i polulistickih performansa. Dokaz da je on odista izgubio kompas.

  4. Mogu samo da kažem:g.dine predsedniče:čemu ovo dodvoravanje onima koji su upali nepozvani na srpsku teritoriju.S njima treba pričati srpski i na srpskom im reći gde treba da podju-tamoodakle su došli.

  5. Setih se da su kruzile price da mu je pravi otac siptarski novinar, koji je sa njegovom majkom radio zajedno u redakciji i nije opovrgavao da je sa njom imao avanturu. Onda je sasvim normalno da je ucio i ocev jezik. Ludi Srbi ga ipak “biraju” za svog pretsednika. Ima li to jos igde u svetu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here