Izrael nastavio napade na Gazu, stradalo sedam Palestinca

0

Nastavljeni sukobi u Pojasu Gaze
   

Izrael je u subotu produžio jednostrani prekid vatre do večeras u ponoć, po lokalnom vremenu. 

 

Hamas je, međutim, odbio produženje prestanka vatre. Potom je ta militantna palestinska organizacija, koja ima vlast u Gazi, ispalila dvadesetak raketa na Izrael i zatražila povlačenje izraelskih trupa iz pojasa Gaze. Tada je ubijen jedan izraelski vojnik.

 

U današnjem napadu izraelskih tenkova ubijena su dvojica muškaraca u centralnom delu pojasa Gaze, a jedan je stradao na jugu tog područja, rekao je portparol službi hitne pomoći Ašral al-Kudra.

 

"Zbog neprestanog Hamasovog raketiranja tokom humantiranog primirja, vojska će odmah ponovo početi sa svojim operacijama u pojasu Gaze -vazdušnim, kopnenim i morskim", navela je izraelska vojska.

 

Nastavak ofanzive potvrdio je i izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

 

"Izraelska vojska za metu ima teroristička uporišta, ali ako budu pogođeni stanovnici, za to će biti odgovoran Hamas, jer je ponovo odbio humanitarno primirje, koje je Izrael prihvatio", rekao je Netanjahu.

 

Izrael je ranije saopštio da se njegove trupe neće povući dok god ne bude uništena mreža tunela kojom se iz pojasa Gaze ilegalno ulazi na teritoriju Izraela.

 

Prema najnovijim podacima, od 8. jula, kada je počela izraelska ofanziva na pojas Gaze, poginulo je oko 1.100 Palestinaca, uglavnom civila, a 6.000 je ranjeno. Prema podacima UNICEF-a, među poginulima je 192 dece.

 

U palestinskom raketiranju Izraela stradalo je 42 vojnika i tri civila. Juce je u bolnice smešteno 136 izraelskih vojnika, od kojih je sedam u teškom stanju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here