EPA-EFE
Izraelski vojnici u Pojasu Gaze

Tokom proteklih meseci vojne operacije u Pojasu Gaze, Izrael nije postigao nijedan od svojih ciljeva i potkopava napore međunarodnih posrednika po pitanju oslobađanja taoca, rekao je za Sputnjik zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

– Izrael nema apsolutno nikakvog podsticaja da obustavi borbena dejstva, uprkos tome što ona traju već sedam meseci. I potpuno je očigledno da nije ispunio nijedan od ciljeva svoje operacije o kojima je govorio premijer Benjamin Netanjahu. Posebno je zabrinjavajuće to što su životi talaca koje drži Hamas očigledno u opasnosti i Izrael ne preduzima ništa da reši problem – rekao je Poljanski.

Kako je dodao, takav stav Tel Aviva otežava napore međunarodnih posrednika koji promovišu prekid vatre u Gazi, a i oslobađanje talaca.

Sa druge strane, istakao je Poljanski, SAD imaju poluge pritiska na Izrael, ali ne žele da ih iskoriste. U međuvremenu kritikuju sve pozive da se izraelsko rukovodstvo pozove na odgovornost zbog načina vođenja borbenih dejstava.

– Oni su učinili sve što su mogli da potkopaju predlog da se Palestincima daju puna prava na članstvo u UN. Time su otkrili svoje pravo lice i prave namere u vezi Gaze i Izraela – zaključio je ruski diplomata.

Podsećamo, Međunarodni krivični sud zatražio je nalog za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua zbog ratnih zločina.

2 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here