Pixabay.com

Izraelske snage uspele su danas da uhvate i poslednja dva, od ukupno šest palestinskih ekstremista, koji su iskopali tunel i pobegli iz izraelskog zatvora sa maksimalnim obezbeđenjem, čime su obrukali izraelski bezbednosni establišment i izazvali oduševljenje među Palestincima.

Dvojica pripadnika militantne grupe Islamski džihad uhapšena su pre zore u jednoj kući u palestinskom gradu Dženin, na okupiranoj Zapadnoj obali, rekao je komesar izraelske policije Jakov Šabtai, prenosi Rojters.

Portparolka izraelske policije saopštila je imena dvojice begunaca: Ajham Najef Kamamdži i Munadel Jakub Infejat.

Kamamdži (35) je uhapšen 2006. godine i osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a Infejat (26) je uhapšen 2019. godine, navodi Klub palestinskih zatvorenika.

Ostala četvorica begunaca uhvaćeni su u parovima pre nedelju dana u blizini većinski arapskog grada Nazareta na severu Izraela.

Sva šestorica su ili osuđena, ili osumnjičena da su planirali ili izvršili smrtonosne napade na Izraelce.

Palestinci iz Dženina sukobili su se s izraelskim trupama koje su rano jutros upale u grad, potvrdili su građani očevici, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako Palestinci pale baklje dok izraelska vojna vozila ulaze u grad.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime