pixabay.com

Izraelska vojska nastavlja vojnu saradnju sa Rusijom oko Sirije, što joj omogućava efikasno rešavanje mnogih zadataka, izjavio je visoki oficir Izraelskih odbrambenih snaga.

– Vojna saradnja sa Rusijom oko Sirije se nastavlja i efikasno nam omogućava da rešavamo mnoge zadatje. Poslednjih godina nije bilo nikakvih promena. Sa nestrpljenjem očekujemo sastanak planiran za ovaj mesec između izraelskog premijera Naftalija Beneta i predsednika Rusije Vladimira Putina – rekao je oficir na brifingu za strane novinare.

On je dodao i da izraelska vojska ne koristi za pokrivanje civilne avione, tokom dejstava na nebu iznad Sirije, smatrajući bezbednost vazdušnog saobraćaja u tom području jednim od najvećih prioriteta.

– Vazdušni prostor iznad Sirije je zona intenzivnog vazdušnog saobraćaja. Razvili smo mehanizam za smanjenje rizika. Smatramo da je bezbednost i civilnih i vojnih aviona u ovoj oblasti naš najveći prioritet. Ne koristimo kretanje civilnih aviona kao prednost, (delujući na nebu iznad Sirije) – objasnio je on.

Sirijska vojska u sredu je odlučila da ne upotrebi sisteme za PVO u trenutku napada izraelske avijacije, pošto su se u njenom dometu nalazila dva civilna aviona, saopštio je ranije zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here