pixabay.com

Kosovo je bila razbojnička pokrajina terorista od početka pedesetih godina prošlog veka, dok su Hrvati najviše štitili naciste i istrebljivali Srbe koliko su mogli, izjavio je vojni ekspert i politički analitičar, bivši šef izraelske obaveštajne službe Jakov Kedmi.

Kedmi je podsetio na članak šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova koji je nedavno za list “Izvestija” pisao o Kosovu i Jugoslaviji.

– Tamo je pomenuo kosovske Albance i njihovu vojsku. Kosovo je bila razbojnička pokrajina terorista od početka pedesetih godina prošlog veka. Uvek je ratovala protiv Jugoslovena. Ja to znam od Slovenaca koji su bili na čelu službe bezbednosti Jugoslavije, upoznao sam ih. Oni su mi pričali ko su kosovski razbojnici i kakav je to teror – rekao je ekspert u emisiji “Solovjov uživo”.

Po njegovim rečima, “tu kosovsku vojsku su stvorili, naoružali i obučavali Amerikanci”.

– To je tvorevina CIA. A to što su kasnije radili, to su ih kasnije iskoristili. A ko je još podržavao kosovske Albance? Ko je podržavao bandite na Kosovu? Bin Laden. Oni su muslimani. Al Kaida im je davala novac, Al Kaida im je slala svoje ljude, svoje instruktore, svoje vojnike. Tako izgleda američka demokratija, od samog početka. I kada su počeli da pripremaju kosovske bandite pedesetih godina – to je bilo odmah nakon Drugog svetskog rata – još tada su to počeli da rade – istakao je izraelski obaveštajac.

Govoreći o Jugoslaviji, on je kazao da su u to vreme naciste najviše štitili i najviše su im pomagali Hrvati, katolici.

On je podsetio da sada nisu dozvolili Srbima da posete logor Jasenovac koji se nalazi na teritoriji Hrvatske.

– U tom logoru su Hrvati likvidirali skoro milion Srba. Niko u svetu ne govori o tome. Za vreme Tita su zataškavali ulogu Hrvata. Istrebljivali su Srbe kao pse. U suštini Hrvati su uništavali dva naroda: Srbe i Jevreje. Jevreja je bilo malo, a Srba mnogo. Ubili su koliko su mogli – rekao je on.

Dodaje da su ponovo ćutali o tome, i svi su ćutali.

– Zato se ne treba čuditi zašto su kasnije ćutali i zašto danas ćute kada vide sledbenike toga u Ukrajini – ističe bivši izraelski obaveštajac.

Po njegovim rečima, ono što je spomenuo Lavrov ima dugu istoriju.

– To nije samo razvoj aktuelnih događaja, to je istorijski razvoj zapadne Evrope i Zapada u ratu protiv Rusije. Zašto su Amerikanci podržavali Albance na Kosovu? Protiv Jugoslavije. Nije im bilo važno da li je ta Jugoslavija za Staljina ili nije. Oni su ih podržavali i kada je Tito imao drugačije odnose sa Sovjetskim Savezom – zaključuje Kedmi.

U članku koji je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nedavno objavio za list “Izvestija” navodi se da ukrajinski režim, gubeći na bojnom polju, priređuje insceniranja “na krvi” kako bi satanizovao Rusiju u očima međunarodne zajednice. Međutim, prema rečima šefa ruske diplomatije, provokativna insceniranja u izvođenju Zapada i njegovih poslušnika imaju prepoznatljiv potpis. I nisu počela u Ukrajini, već mnogo ranije.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

U pomenutom tekstu Lavrov kao prvi primer navodi Kosovo i Metohiju i selo Račak 1999. godine. Grupa inspektora OEBS stiže na mesto pronalaska nekoliko desetina leševa obučenih u civile. Šef misije odmah, bez ikakve istrage, objavljuje da je u pitanju genocid, iako nije u mandatu međunarodnog zvaničnika da donosi takve zaključke.

NATO odmah počinje oružanu agresiju na Jugoslaviju, namerno uništavajući televizijski centar, mostove, putničke vozove i druge civilne objekte. Kasnije se sa sigurnošću ispostavlja da ubijeni nisu bili civili, već militanti bandi Oslobodilačke vojske Kosova, preobučeni u civilnu odeću.

Međutim, inscenacija je već poslužila kao izgovor za prvu od potpisivanja Završnog akta iz Helsinkija 1975. o nezakonitoj upotrebu sile protiv države-članice OEBS-a. Indikativno je da je šef misije OEBS-a, čija je izjava poslužila kao okidač za početak bombardovanja, bio američki državljanin Vilijam Voker.

Glavni rezultat agresije je nasilno odvajanje Kosova od Srbije i stvaranje tamo najveće američke vojne baze na Balkanu Bondstil, piše Lavrov.

4 COMMENTS

  1. Albanci su borili za svoju slobodu da ne bi ostali u jugoslaviji, jer nisu imali ništa zajedničkom u tom tvorevinu, a ko je hteo mogao da ostane, ali ipak na kraju nije niko hteo takvu državu.
    A što se tiče OVK to je naj slavnija oslobodlačka vojska ikada, koja je uspela da dobije NATO iza sebe tako da su bombardovali tadašnju terorističku i genocidnu tvorevinu saveznu jugoslaviju (srbiju).

  2. Сви у Србији знају да Лавров говори истину, чак и у Хагу знају да је Рачак био намештаљка, ето и Мосад је знао истину, као што знају и они који су инсценирали целу ситуацију …само је питање свих питања- и шта ћемо сад?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here