Izraelski vojnici streljali Palestinske tinejdžere nasred ulice

0

Ubijeni mladići u tom trenutku nisu predstavljali opasnost
 

Na snimku se vidi da su dva mladića pogođena za vreme zatišja u sukobima između demonstranata, koji su bacali kamenice, i vojnika kraj zatvora Ofer u Beituniji, na Zapadnoj obali, prenose izraelski mediji.

"Snimak pokazuje nezakonito ubistvo, jer nijedno dete nije predstavljalo direktnu i neposrednju opasnost po život u vreme kada je na njih pucano", rekao je Rifat Kasis direktor organizacije.

On je naglasio da ti akti izraelskih vojnika mogu da se graniče sa ratnim zločinima i izraelske vlasti moraju povesti ozbiljnu, fer i pomnu istragu kako bi počinioci odgovarali za svoje zločine.

Hanan Ašravi, član izvršnog komiteta PLO izdala je saopštenje u kome osuđuje "namernu egzekuciju dva palestinska tinejdžera Muhameda Mahmuda Odeha i Nadima Sima Navare koji su smrtno pogođeni pravim mecima ispred zatvora Ofer prošle nedelje".

Odgovarajući na objavu snimka jedinica portparola izraelske armije je navela da je u četvrtak prošle nedelje bilo "nelegalnih i nasilnih nereda u Beituniji" i da je snimak objavljen tendenciozno i ne odražava nivo nasilja u neredima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here