EPA/Antonio Bat
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik i premijer Hrvatske, Zoran Milanović i Andrej Plenković, nastavili su „medijski rat“ započet hapšenjem 11 osoba u korupcionaškoj „aferi Janaf“, porukom šefa države da je on „mala beba“ u odnosu na, kako je rekao, „bahatog“ šefa vlade.

Milanović je poručio da ni na koga nije fizički nasrnuo u parlamentu da bi mu neko poručio da se stabilizuje i upitao „šta to znači“.

– Sad vidimo da imamo premijera koji ništa ne zna… Vratimo se mi na lockdown koji je bio paušalno i traljavo osmišljen – rekao je Milanović.

Smatra da bi neko tebalo da se izvini trojici ministara iz Plenkovićeve vlade, koji su u vreme „zaključavanja“ posećivali klub i vlasništvu uhapšenog šefa uprave „Janafa“ Dragana Kovačevića.

Smatra da su trojica ministara „namagarčeni“, ali je dodao da to ne znači da su oni u tom klubu radili nesto ilegalno.

Dodao je da i da neće Plenkovića moliti da razgovaraju.

– Ja ću sutra predložiti Saboru imenovanje predsednika Vrhovnog suda, hoćemo o tome razgovarati? S kim da razgovaram o tome, sa Škorom? Očekujem da razgovaramo, ali neću ja njega moliti. Pa daj, čoveče, imamo ozbiljan problem. Imamo krdo skandala, neću prestati o tome da govorim. Nek“ mi ne govore o stilu, ja na ljude ne nasrćem. Znam biti grub, ali taj nivo bahatosti nije moje područje, ja sam mala beba za to – rekao je predsednik Republike.

Reagujući na tu izjavu Milanovića, Plenković je rekao da se iz aviona vidi da se predsednik „stabilizovao“.

Naglasio je da se treba vratiti glavnoj temi.

– Milanović prelazi granice civilizovanosti. Kad bi se na osnovu izražavanja oduzimale licence, predsednik bi trebao da se zabrine – rekao je Plenković.

– To je nezavisnost Tužilaštva i USKOK-a. To je tajnost istrage, beskompromisna borba protiv korupcije. Tako radi ova vlada. Bez obzira o kome se radi, mora odgovarati. Mi to radimo, tačno kako je propisano zakonom – rekao je premijer.

Na pitanje hoće se sastati sa predsednikom, na čemu Milanović insistira, rekao je da je to bespredmetno i da će se sastati jedino oko imenovanja ambasadora.

Javno prepucavanje predsednika i premijera počelo je hapšenjem 11 osoba osumnjičenih za umešanost u korupcionašku aferu „Janaf“, kada je Milanović upitao Plenkovića zašto se čekalo 10 meseci na hapšenje Kovačevića i kako je moguće da Plenković nije znao za aferu zbog koje je bivši šef uprave tog državnog preduzeća bio pod policijskim nadzorom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime