Jagodina: I posle Palme – Palma

0

Više od 3.600 delegata jednoglasno je glasalo za izbor Markovića, koji je bio i jedini kandidat za predsednika, a za njegovog zamenika izabrane je Petar Petrović.

 

Obraćajući se delegatima nakon reizbora, Marković je rekao da je uveren da će Jedinstvena Srbija ubuduće imati još veći broj poslanika u Narodnoj skupštini.

 

Dragan Marković Palma izabran je ponovo za predsednika JS

Palma je ocenio da je tu stranku priznao ceo svet, što se, kako je naveo, moglo videti i na današnjoj skupštini, kojoj je prisustvovao velikog broja ambasadora i predstavnika stranih ambasada u Beogradu.

 

 

 

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio obraćajući se učesnicima Izborne skupštine JS da Srbija ima dva centralna cilja – očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i ulazak u Evropsku uniju.

"U Evropu idemo sa našim identitetom i od toga nećemo odustati", rekao je predsednik Srbije obraćajući se učesnicima izborne skupštine Jedinstvene Srbije.

 

Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas izjavio je u subotu da postoji konsenzus oko toga da je pristupanje Srbije EU osnovni cilj njene politike, da nova vlada ubrzano radi na realizaciji tog procesa i da zato vizna liberalizacija nije poklon.

 

Govoreći na Izbornoj skupštini JS ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da su odnosi Srbije i Rusije u usponu, a da je nedavna poseta ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva od ogromnog značaja za dve zemlje.

 

Ambasador Švedske u Beogradu Krister Bringeus najavio je u Jagodini, u okviru Izborne skupštine JS, "dobre vesti" za građane Srbije u ponedeljak.

 

"Očekujem da ću u ponedljak Srbiji moći da saopštim lepe reči i zato pratite vesti u ponedeljak", rekao je ambasador Švedske koja trenutno predsedava Evropskom unijom na izbornoj skupštini Jedinstvene Srbij

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here