Jagodina: Reka odsekla sela od grada

0

Foto:Ilustracija

"Kameni most koji je najfrekventniji u našem gradu i najopterećeniji za saobraćaj nije više u upotrebi", kazao je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma na sednici Štaba za vanredne situacije.

 

On je dodao da bez pregleda neke specijalne komisije most neće biti u funkciji.

"Biće potrebna adaptacija. Da li će biti potrebno kompletno rušenje ili neki stubovi, mi ipak nismo dovoljno stručni da konstatujemo koliko je most oštećen u ovom trenutku", rekao je Marković.

 

Most je od četvrtka zatvoren za saobraćaj jer je mu je bila oštećena konstrukcija. Sa jedne strane mosta nasipan je pesak kako bi bio onemogućen prolazak. Automobili ne mogu da prođu ali zato pešaci prelaze na sopstveni rizik.

 

Most povezuje centar grada sa bolnicom, osnovnom školom, Fakultetom pedagoških nauka i nekim institucijama, ali i delovima grada koji vode ka velikom broju sela i takozvanom starom putu za Kragujevac. Saobraćaj će biti preusmeren preko obližnjeg mosta kod Navipa koji je izgrađen pre nekoliko godina.

 

Kada je u pitanju Velika Morava, ova reka se izlila iz korita u delu prema Glogovcu kod Jagodine u vikend naselju Brioni.

 

"Mi smo juče branili maksimalno tu oblast, 60 centimetara je nasipano, ali je u toku noći voda narasla tu branu za još 1,6 metra", rekao je Marković.

 

"U naselju Brioni voda je ušla u kuće i mislim da je u ovom trenutku preko metar i po vode u kućama", kazao je Marković i naglasio da građanima Jagodine i meštanima sela pokraj Velike Morave ne preti opasnost od poplave, jer je, prema informacijama, nivo te reke u padu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here