Jaka Blažič: Možemo u Evroligu

0

 Jaka Blažič i Marko Simonović posle utakmice protiv Cibone
 

"Borba za plasman u Evroligu se nastavlja kroz kvalifikacije koje smo apsolutno zaslužili odličnim igrama i rezultatima u ligaškom delu regionalnog takmičenja. To će svakako biti teži put, ali mislim da ćemo biti spremni za taj izazov. Uveren sam da ćemo uspeti i da će Zvezda i naredne sezone biti u evroligaškom društvu", rekao je Blažič.

 

Crvena zvezda je u četvrtak izgubila od Cibone rezultatom 70:75 u polufinalu
regionalnog takmičenja i tako ostala bez direktnog plasmana u Evroligu.

"Podbacili smo, nismo odigrali na potrebnom nivou igre koji smo prikazivali prethodnih nekoliko meseci i zato smo izgubili", istakao je Jaka Blažič.

 

Slovenački košarkaš je teško podneo poraz od Cibone.

"Bio sam jako utučen. Jednostavno to nisam uspeo da iskontrolišem. Siguran sam da se svaki moj saigrač tako osećao, samo ja to nisam mogao da sakrijem", naveo je Blažič.

 

Zvezda će takmičenje nastaviti u Superligi Srbije, a Blažič je rekao da želi da se sezona završi trijumfalno.

"Želimo da trijumfalno završimo sezonu, cilj su nam trofeji. Motiv nam nikada nije neodstajao i zato u narednom periodu moramo da zasučemo rukave i još više da radimo. Dobar trening je najbolji lek za sve. Kada se u potpunosti oporave svi igrači siguran sam da ćemo još više podići nivo naše igre i da ćemo naplatiti sav uloženi
trud tokom čitave sezone", rekao je Blažič.

 

Kapiten Crvene zvezde Marko Simonović je istakao da je utakmica sa Cibonom
bila teška, sa mnogo emocija i nervoze.

"Nismo izdržali ogroman pritisak. Cibona je bila rasterećena jer praktično nije imala šta da izgubi. Mi smo u završnici uspeli da se vratimo posle velikog zaostatka, ali nismo imali snage da napravimo preokret. Igrači Cibone su bili razigraniji i zahvaljujući tome su pobedili", rekao je Simonović.

 

Prema njegovim rečima, Zvezda ima šanse da se kroz kvalifikacije plasira u Evroligu.

"Nije sve izgubljeno. Dokle god postoji šansa mi ćemo se boriti i nadati da možemo da ostvarimo i taj cilj. Mislim da smo igrama i zalaganjem ove sezone ponovo zaslužili mesto među evroligašima. Zato ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to mesto i potvrdimo kroz kvalifikacije, istakao je Simonović.

 

Crvena zvezda će se sastati sa Partizanom u sredu, u okviru petog kola Superlige.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here