Januarska fudbalska pijaca: Odlazi ljubimac “juga”, sapunica oko Kramarića, Juve ima plan ako proda Pogbu

0

Reuters
"Zlatna koka" Vest Bromviča: Saido Berahino
 

Na portalu Vestionline narednih mesec dana pratite iz minuta u minut dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

22:04 – Malaga je saopštila da je potpisala ugovor s beloruskim defanzivcem Igorom Filipenkom.  Ugovor sa 26-godišnjim Filipenkom je potpisan do juna 2017. godine. On je došao iz BATE Borisova, za koji je odigrao 32 utakmice u Ligi šampiona poslednjih sezona. 

21:45 – Ukoliko prodaju vezistu Pola Pogbu za neverovatnih 90 miliona evra koliko navodno nudi Mančester junajted, Juventus namerava da taj novac iskoriste kako bi doveo: napadača Radamela Falkao (Monako, na pozajmici u Mančester Junajtedu), Ramiresa (Čels) i Mirandu (Atletiko Madrid), piše italijanska "Gazeta delo sport".

21:10 – Nekadašnji fudbaler Marseja, Njukasla i Hala Hatem Ben Arfa novo je pojačanje Nice.

20:55 – Brazilac Alešandre Pato bio je na pragu Fiorentine, ali izgelda će promeniti pravac i otići na Ostrvo. Menadžer Kvins Park Rendžersa Hari Rednap želi da dovede nekadašnjeg asa Milana, koji se posle serija povreda vratio u domovinu. Osim ova dva kluvba u trci za potpisom nekada velike nade "rosonera" je i španska Sevilja.

20:02 – Mančester Junajted i Čelsi žele da dovedu štopera Reala Rafaela Varana. Britanski "Dejli ekspres" objavio da je cena za Francuza, koji ima žestoku konkurenciju u Serhiju Ramosu i Pepeu, 25 miliona evra.
19:26 – Bratanac nekadašnjeg selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, Tino Sven Sušić, pojačaće Inter ove zime. "Koliko sam ja upućen, transfer u Inter je završena stvar i Tino Sven treba samo da otputuje na potpis i što pre izbori se za mesto u timu, rekao je Safet Sušić za SportSport.ba. Vezista je još uvek fudbaler Hajduka.
 
18:45 – Napoli je potvrdio da je ozvaničio saradnju sa Ivanom Strinićem i Manolom Gabijadinijem, koji su stigli iz ukrajinskog Dnjepra, odnosno Sampdorije.

18:38 – Golman Čelsija Petr Čeh ostaće na "Stamford bridžu" pošto je potvrđeno da treći izbor Žozea Murinja, 42-godišnji australijski čuvar mreže Mark Švarcer prelazi u Lester. Prvi izbor na gol "plavaca" i dalje ostaje Belgijanac Tibo Kurtoa, koji je tokom dosadašnje sezone dobijao prednost u odnosu na iskusnog Čeha, koji je već deset godina u londonskom klubu.

18:31 – Juventus će pokušati da dovede fudbalera Galatasaraja Veslija Snajdera. Holanđanin želi i Sautempton, koji je spreman da ponudi turskom klubu devet miliona funti, piše "Dejli mejl".

18:01 –  Sa Topčiderskog brda u Drugu ligu Kine. Taj put su ove zime prešli Đorđe Rakić i Goran Gogić (Đingdao), a sva je prilika da će im se u najmnogoljudnijoj zemlji sveta pridružiti napadač Partizana Ismail Beko Fofana, piše portal mozzartsport.com. Fudbaler iz Obale Slonovače jednom nogom je praktično već napustio Humsku 1, čelnici crno-belih su prihvatili uslove pod kojima bi se bivši prvotimac Širaka otisnuo put Azije.

17:25 Dosadašnji sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta dobio je otkaz. Legenda kluba na toj funkciji je bila četiri godine, a posle javne kritike predsednika Bartomeua, katalonski gigant je odlučio da mu se zahvali na saradnji. Španski mediji spekulišu da je poraz u San Sebastijanu, uneo nemir u Barselonu i da odnosi Lionela Mesija i trenera Luisa Enrikea nisu idiličnu

17:10 – Hetafe je postavio Kikea Sančesa Floresa za novog trenera, umesto Rumuna Kozmina Kontre koji je preuzeo kineski Gvangžu.
17:05 – Totenhem traži 25 miliona funti za golmana Uga Lorisa, piše "San". Francuz želi u klub koji igra Ligu šampiona, ali je pitanje da li će ovu sumu neko da izdvoji.

17:01 – Liverpul kuburi sa realizacijom, pa je krenuo u poteru za Divokom Origijem. Lil je spreman da prihvati ponudu "redsa" od tri miliona funti za Belgijanca, koji je na pozajmici u francuskom prvoligašu, ali prvo žele naći zamenu za belgijskog napadača, piše "Dejli mejl". Hteli su Petra Škuletića, ali ga Partizan nije pustio.

16:55 – Inter će u nastavku sezone biti jači za Lukasa Podolskog. Nemački napadač u Milano stiže na pozajmicu do kraja sezone. Podolski nije bio zadovoljan minutažom u Arsenalu. S novim timom Nemac je već odradio i prvi trening, ali neće biti u konkurenciji za derbi serija A protiv Juventusa koji se igra u utorak.

16:42 – Andrej Kramarić u utorak bi trebalo da prođe lekarske preglede i potpiše petogodišnji ugovor s Lesterom, a ne Čelsijem kako se danima spekulisalo, piše goal.com.
15:56 Posle sedam godina bitisanja u Slovačkoj, Marko Milinković promenio je zemlju. Krilo Slovana potpisalo je ugovor sa Boltonom, članom Čempionšipa, prenosi "San".
15.49 – Sautempton polako postaje holandska kolonija. Trener Ronald Kuman čini sve kako bi

iz domovine posle Dušana Tadića, Gracijana Pelea i Tobija Aldervirelda doveo Bruna Martinsa Indija. Ovaj igrač je prošlog leta iz Fejenorda otišao u Porto, ali nije ostavio dobar utisak u Portugalu. Kuman se nada pozajmici nekadašnjeg učenilka.

15.16 – Nemački "Bild" preneo je da Dortmund šalje ponudu Anderlehtu za Denisa Prata u visini od 10 miliona evra. Takođe, navodi se i da Jirgen Klop prati supertalentovanog Pratovog saigrača Jurija Tilemansa.

14.44 – Džerdan Šaćiri je pristao da se preseli u MIlano i zaduži opremu Intera, pišu italijanski mediji. Švajcarac je prihvatio ponudu "neroazura" i sada je preostalo da se dva kluba dogovore. Inter je ponudio dva miliona evra za pozajmicu do kraja sezone i 13 miliona evra za otkup ugovora narednog leta. Bajern će morati da prihvati. Ostaje još da se vidi da li će Liverpul pokušati da pokvari ceo posao. Spekuliše se da bi Redsi mogli da ponude Šaćiriju 3,5 miliona evra po sezoni, naspram Interovih 2,75 miliona evra.

12.55 – Bafetimbi Gomis očajnički pokušava da napsuti Svonsi. Francuz se nije naigrao među "labudovima", a kako pišu mediji na Ostrvu za njegove usluge zainteresovani su Kristal Palas, Aston Vila, Vest Hem, turski klubovi i Sent Etjen.
12.03 – Gotova je sapunica oko transfera Andreja Kramarića. Napadač će karijeru nastaviti u

Čelsiju, tvrdi "Večernji list". Međutim, Kramarić neće odmah obući dres "plavaca", već će do kraja sezone igrati na pozajmici u Lesteru. Inače, Damir Mišković pre nekoliko dana je odbio ponudu kluba sa "Stamford Bridža" od šest miliona evra i tražio devet. Nije poznato koliko će na kraju Rijeka dobiti za transfer Kramarića u London.

11.15 – Ono što se nedeljama šuškalo dobilo je potvrdu. Alesio Ćerći je novi igrač Milan, u kome će provesti najmanje šest meseci. Ovog leta krilni igrač je iz Torina otišao u Atletiko, međutim u Madridu se nije najbolje snašao pa su krenule priče o povratku u Italiju. Kako je Atletiko ranije doveo na pozajmicu Fernanda Toresa iz Milana, bilo je samo pitanje vremena kada će u drugom pravcu Ćerći.

 

 

10.53 – "Korijere delo Sport" navodi da je Milan spremio ponudu za

Matiju Destra tešku 15.000.000 evra. Roma je dobila ponudu da
pozajmi svog napadača, a Silvio Berluskoni bi "vučici" na leto ispisao
pozamašan ček. 

10.32 – Saido Beraino je pred vratima Liverpula. Klub sa "Enfilda" ove sezone se muči, naročito u napadu, pa su glasine oko kupovine "zlatne koke" Vest Bromviča postale sve jače. Engleski ediji spekulišu da se radi o cifri od 30.000.000 evra, a menadžer kluba Toni Pjulis istakao je da klub još nije dobio ponudu. Interesantno, mladi Berahino nije proslavljao četiri pogotka protiv Gejtsheda u FA kupu, što je okarakterisano kao jasnu poruka da želi da promeni sredinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here