Ako naš as, najbolji teniser sveta, savlada Australijanca ruskog porekla Alekseja Popirina, sastaće se u drugom kolu u Tokiju s Go Soedom.

Soeda, koji ima 35 godina, a na svetskoj listi zauzima 133. mesto, pobedio je u prvom kolu Nemca Jan-Lenarda Štrufa (37) s 4:6, 7:6 (7:4), 6:3. To mu je prva pobeda u poslednje četiri godine na turnirima ATP, ali i prva u Tokiju, gde učestvuje 13. put.

U ovoj sezoni, primera radi, igra samo na čelindžerima, a na sva četiri turnira za grend slem je posustao u kvalifikacijama. U Tokiju, gde Novak Đoković igra prvi put u karijeri, dali su mu posebnu pozivnicu za učešće, a on im se odužio braneći čast japanskog tenisa. Naš as s njim nikada nije igrao.

Prvo učešće u prestonici Zemlje izlazećeg sunca, gde će dogodine da bije olimpijske bitke, Đoković je iskoristio da stekne znanja o drevnom borilačkom sportu sumou i to u restoranu koji za znatiželjne posetioce ima dohio, rvački ring.

– Kad sam razgovarao s ocem, rekao sam mu da ću se okušati u sumou. Odmah smo se prisetili kako smo bili poklonici Akebona Tara, čuvenog sumo rvača. Iskustvo je sjajno, ali mi fali da budem tri puta teži nego što sam sada – našalio se Đoković, odajući priznanje svojim učiteljima na okretnosti i gipkosti s obzirom na to koliko kilograma imaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here