Pexels

Koje novine nam donosi bjuti svet, saznajte u nastavku.

Pozitivnih strana motoa “ostani kod kuće” ima, pa… nekoliko, a jedna od njih svakako je i više vremena koje trošimo u isprobavanju novih stvari i sticanju novih veština. Dok neko uči da sprema kolače, neko je pročitao sve one knjige koje je planirao – a neko je eksperimentisao sa mejkapom.

A ova 2021. nam je donela mnogobrojne novine kada je mejkap u pitanju. Jarke boje i nostalgija glavne su teme ovogodišnjih trendova.

Od sjajne kože, do usana boje višnje, 2021. godina donosi hrabre nove mejkap trendove, ali i povratak u bližu prošlost.

Mejkap trendovi za 2021.

“Umrljane” usne

Za one koji obožavaju jarke karmine došao je veoma težak period. Zbog obaveznog nošenja maski, usne se ne vide, što znači da ruž prolazi neopaženo. Uz sve to, rizikujemo da umažemo ostatak lica, kao i masku. Baš zato, sve je popularniji trend tzv. “umrljanih usana”.

Kako postići ovaj izgled? Nanesite trajni ruž za usne a zatim prstima istapkajte karmin dok ga usne ne upiju.

Grafičke linije

Ovaj luk ste verovatno već videli, jer je preplavio Instagram. U pitanju je nanošenje ajlajnera inspirisano 60-im godina prošlog veka.

Kako postići ovaj izgled? Izaberite kremastili gel ajlajner i iscrtajte liniju iznad kapka.

“Delfinska” koža

Mejkap trendovi za 2021. donose i kožu koja odaje utisak da je mokra i glatka, baš kao kod delfina.

Kako postići ovaj izgled? Koristite hidratantnu kremu pre nanošenja hajlajtera. U modi su toplije nijanse (rozikasta, puderasta i boja breskve).

Ljubičasta senka za oči

Igranje s bojama kada je mejkap u pitanju je siguran i jednostavan način da u potpunosti promenite svoj izgled. Ove godine, ljubičaste nijanse su najpopulanije, jer su vesele, ali u isto vreme suptilne.

Kako postići ovaj izgled? Koristite senke u prahu i stavite ih na ceo kapak.

Zdravo devedesete

Neki detalji iz ovog perioda, kada je moda u pitanju, bili su tako cool, pa ne čudi što se vraćaju u modu. To se desilo i s ajlajnerom, koji na ovaj način obožava da nosi Bela Hadid.

Kako postići ovaj izgled? Koristite vodootporni ajlajner koji ćete naneti na donji kapak.

Maskare u boji

Još jedan trend iz 90-ih i 2000-ih vratio se u modu. A najpopularnija je svetloplava maskara!

Kako postići ovaj izgled? Nanesite nekoliko slojeva maskare u boji na trepavice i neka sav fokus bude na očima. Na usne nanesite neutralni karmin ili sjaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here