EPA/Fehim Demir
Oslobodilačka vojska Kosova

Predsednik opštine Srbica Bekim Jašari, sinovac bivšeg komandanta OVK Adema Jašarija, kaže da Kosovo nema arhive za otvaranje i da bi samo Srbija trebalo da otvori svoje arhive jer je, navodi, ceo vek bila agresor nad albanskim narodom.

On je pozvao lidere Kosova, ali i međunarodne zajednice da budu oprezni.

Jašari je naveo da neće dozvoliti da Kosovo, koje su njihovi prethodnici dobili ratom, izgube za pregovaračkim stolom. Pozvao je međunarodnu zajednicu da pojača pritisak na Srbiju kako bi otvorila svoje arhive da bi se, kaže, saznala sudbina nestalih.

– Nisam za to da se nešto krije, jer nemamo šta da krijemo. Mi smo bili žrtve, oni su bili agresor, oni su koristili nasilje čitav vek. Ja sam za to da sve izađe na videlo, ali oni su ti koji kriju – rekao je Jašari.

5 COMMENTS

  1. Niste vi kosovo dobili Kosovo je samo privremeno ppd okupaciom pod Amerima.
    A to ce biti ista slika kao u Avganistanu.A onda cemo mi Srbi i jos 50.000- Ruskih Vojnika a mozda i Kineza biti Talibani a onda ce Ameri i Siptari zvalavi i usrani biti presiljeni da napuste nasu lepu Svetinku
    Kosovo i Metohiju. Bog i Sveti Sava cuva
    Pravoslavlje.

  2. Победили Србе у рату??? Побеђују Србе уз помоћ Српске Православне цркве која “миром побеђује рат”. И одавно су победили Србе уз помоћ Тита, Партије и са њиховим ширењем братства-јединства по целом свету преко Србинове грбаче.
    Помози Боже Српском народу, ако није касно.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here