Jasna Milanović vodi Novu otadžbinu

0

Martin Baliser je naglasio da je privilegija živeti u ovoj lepoj zemlji, ali da je i privilegija imati i drugu zemlju iz koje migranti dolaze. Takođe je istakao da migranti koji žive u Švajcarsku, ako je vole, treba da preuzmu određenu odgovornost i da vode ovo udruženje, kao i da su sloboda i nezavisnost najbitniji za čoveka i njegov razvoj.

Sebastijan Frehner je dodao da je odličan momenat da se osnuje ovakvo udruženje u kome će se naći stranci koji su dobro integrisani i koje će zajedno sa Švajcarcima biti budućnost ove zemlje.

Bivši profesionalni fudbaler Petar Aleksandrov, poreklom Bugarin, a oženjen Srpkinjom, ispričao je svoj put integracije u Švajcarskoj i poželeo udruženju da okupi puno članova i radi na opšte zadovoljstvo svih njenih članova.

 

Članarina

Članarina za učlanjenje u udruženje Nova otadžbina Švajcarska je 40 franaka godišnje po osobi, a 60 franaka za celu porodicu.

– Cilj našeg udruženja jeste da pomogne ljudima stranog porekla da rešavaju probleme s kojim se sreću i to besplatno, a posebno nam je zadatak da pomažemo deci migranata koji imaju problema u školi ili na drugim mestima. Mislim da ćemo uz pomoć partije SVP moći mnogo toga da uradimo i da će osnivanje naših udruženja biti u korist svih migranata kojima će naša pomoć dobro doći – reka je za "Vesti" predsednica Jasna Milanović.

Ona je zahvalila se što je naš list zabeležio osnivanje novog udruženja i i što će i mnogi naši zemljaci moći u udruženju da dobiju besplatne savete i pomoć.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here