Jat ervejz: Vlada odlučuje o strateškom partneru

0

Država je vlasnik kapitala "Jat ervejza" i vlada donosi odluke o svim aktivnostima u vezi sa tim, a rukovodstvo "Jat ervejza" je obavezno da sprovodi odluke i da se dobro pripremi za strateško partnerstvo ili privatizaciju.

U nacionalnoj avio-kompaniji ističu da je jedan od najvažnijih ciljeva uspostavljanje strateškog partnerstva koje će omogućiti povratak na mesto lidera u regionu.
Ti ciljevi izneti su u Predlogu mera za dalje poslovanje "Jat ervejza", sa kojim je upoznata javnost i sa kojim se saglasila Vlada Srbije.

 

"Protest Jat keteringa iracionalan i nepotreban"

Kada je reč o štrajku dela zaposlenih u "Jat keteringu", u Službi za informisanje "Jat ervezja" kažu da je taj dobavljač već nekoliko godina posebna kompanija i da je protest nepotreban.

 

Štrajk je, kako je rečeno u Službi za informisanje "Jata", podjednako neodgovoran potez dela zaposlenih "Jat keteringa", kao što je bio slučaj i sa samovoljnim i iznenadnim prestankom pružanja usluga keteringa "Jat ervejzu" 14. januara ove godine.
Nacionalni avioprevoznik u interesu putnika bio je prinuden da prvo potraži alternativno, a potom i trajno rešenje za novonastalu situaciju.

Štrajk dela zaposlenih u "Jat keteringu", koji je posebna kompanija već nekoliko godina, iracionalan je i nepotreban, kako je rečeno, pošto Vlada Srbije, koja je zajednički vlasnik i "Jat keteringa" i "Jat ervejza", sa rukovodstvima oba preduzeća pokušava da pronađe najbolje moguće rešenje.

"Jat ervejz" problem dugovanja prema dobavljačima, kao i "Jat keteringa" rešava u okviru opšte reorganizacije i mera štednje koje je preduzeo, kroz smanjivanje gubitaka, racionalizaciju u poslovanju, nove izvore prihoda, uključujući kredite i prodaju zgrade, kao i kroz sve druge reformske poteze koji su dali prve rezultate i prošle godine prepolovili gubitak.

"Potpuno su besmislene i sve optužbe štrajkaca u vezi sa raspisanim pozivom za nabavku usluga keteringa za avione nacionalnog avioprevoznika", ističu u "Jat ervejzu", jer je poziv raspisan u skladu sa zakonom i potrebama putnika, "po uslovima koje bez sumnje ispunjava i ‘Jat ketering’, ali se štrajkaci iz tog preduzeća ponašaju kao neko ko je i dalje monopolista".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here