Foto: MN Press
Rukometna reprezentacija Srbije Rukometna reprezentacija Hrvatske

Domagoj Duvnjak, jedan od najboljih hrvatskih rukometaša u istoriji, govorio je za tamošnje medije o predstojećem Evropskom prvenstvu na kom će u grupis a Kaubojima biti i Srbija!

EP se održava u dve zemlje – Mađarskoj i Slovačkoj – od 13. do 30. januara, a pored Srbije i Hrvatske u grupi su još Francuska i Ukrajina. Naravno, svima je jasno koliko će meč Srba i Hrvata biti bitan za drugi krug.

– Imamo mnogo nezgodnu grupu, pogotovo jer nam je prva utakmica s Francuzima. Za nas već ta utakmica mora da bude finale, jer ako je dobijemo, dalje će biti puno lakše. Kao i uvek, svi se nadamo da možemo do kraja, barem do polufinala. Ali kako mi, tako i ostali Prvi je cilj da prenesemo dva boda u drugu grupu. Uz Francuze tu su još Srbija i Ukrajina. Mada Srbi nisu na našem rukometnom nivou okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu. Posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani – rekao je Duvnjak u razgovoru za “Indeks” i dodao:

– Srbi su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo dobili Francusku kod kuće, nego su odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su doveli Španca Đeronu, on ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedinu igrati pred puno svojih navijača. Sigurno će biti teška utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here