Lična arhiva
Veliki borac: Darko Gajić

Darko Gajić (43) iz Banjaluke uskoro bi trebalo da putuje u Belorusiju, u Minsk gde ga očekuje transplantacija bubrega. Ovaj mladi čovek je u decembru 2021. godine već izvadio levi bubreg i od tada živi sa jednim bubregom.

Prve bolove je osetio sad već davne 2009. godine, Mučio ga je visok pritisak, pa se obratio lekaru. Kako kaže od tada trpi konstantne bolove zbog policističnog bubrega.

Ipak, kako kaže, u njegovoj porodici i majka i ujaci imaju problema sa bubrezima, a majka ide na dijalizu.

– Ipak moram reći da sam do 2009. godine živeo normalnim životom, služio sam i vojni rok, ali eto stigla me bolest – priča drhtavim glasom Darko.

Istraživalo se ko bi Darku mogao biti donor, pa mu se brat od ujaka ponudio za tu plemenitu pomoć, ali ipak nije prihvaćen za donora.

Tako da Darko očekuje svog donora u Minsku.

– Troškove transplantacije i preglede će pokrivati Fond PIO RS, a meni je za ostale troškove potrebno 24.000 evra. Ovi troškovi su potrebni zbog smeštaja, ali i specijalnog avio-prevoza za bolesne – drhtavim glasom priča Darko. Specijalni avio-prevoz će mu biti potreban i za odlazak na preglede, ali i na rehabilitaciju.

Ovaj hrabri mladi čovek, naravno zbog bolesti ne radi, a jedina koja kući donosi skromnu platu je njegova supruga Dijana, koja privređuje kao krojačica. Oni imaju i dva sina Danijela (21) i Zorana (18,5), koji takođe ne rade. Tačnije rečeno Zoran se još školuje.

Koliko je situacija teška u domu Darka Gajića najbolje pokazuje podatak da mu u troškovima lečenja pomaže i njegova majka sa skromnom penzijom i sama bolesna.

– Nije lako moliti ljude za pomoć, dostojanstven sam čovek, ali u pitanju je mnogo novca i moja porodica to ne može da priušti. Stoga molim sve ljude dobre volje da mi pomognu da povratim svoje zdravlje i vratim se koliko toliko normalnom životu – kaže drhtavim glasom Darko.

Medicinski nalaz

Kako pomoći

Plemeniti čitaoci Vesti koji žele da pomognu Darku Gajiću mogu to da učine na sledeći način

IBAN BA395620998171537738

SWIFT BIC:RAZBBA22

Telefon: 0038765899341