Jedinstvo je naša snaga

0
D. Veljović
Front za odbranu matice: Đorđe Milićević u hramu Svetog arhangela Mihaila u Hamburgu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević pozvao je u Hamburgu Srbe koji žive u Nemačkoj da podrže široki narodni pokret za odbranu nacionalnih i državnih interesa, kao i za ekonomski razvoj Srbije.

On je govorio na skupu Svesrpskog kulturnog kluba Hamburg, koji predvode ugledni Srbi Zoran Bilić i Pavle Anđelković, a prethodno je bio na liturgiji u Hramu Svetog arhangela Mihaila u Hamburgu kojoj je prisustvovalo više stotina pravoslavnih vernika.

– Najvažnije je da uvek znamo da smo jedan narod, bez obzira na to gde živimo. Nacionalno jedinstvo je temelj naše snage. Srbija i Srbi su uvek kroz istoriju bili jaki onoliko koliko su jedinstveni. Nažalost, često su različiti neprijatelji i okupatori uspevali da nas zavade, podele i da tako lakše vladaju nad nama. Kako su to radili kroz istoriju, tako pokušavaju i danas. Zato je neophodno, da svi, gde god živeli i kakve god ideološke razlike imali, kao temeljnu vrednost jačamo narodno jedinstvo po pitanju ključnih državnih i nacionalnih interesa. Srbija i Srpska danas su pred teškim iskušenjima i velikim pritiscima moćnika – rekao je Milićević.

Kazao je da naš stradalni narod na KiM koji trpi teror ravan aparthejdu, nema drugih prijatelja i uzdanica osim sunarodnika ma gde oni živeli.

– Predsednik Vučić je pokazao svu veličinu i snagu, iskazujući čvrstu nameru da Srbija ostane privržena dijalogu, kako ne bi bila unapred osuđena i napadnuta da odbija da učestvuje u traženju političkog rešenja za kosovsku krizu, istovremeno izražavajući čvrsto opredeljenje da zaštiti naš narod i nacionalne i državne interese. Ovo nije, niti sme da bude, borba samo jednog čoveka. Neophodno je stvoriti što širi politički i narodni front za odbranu Srbije i njen ubrzani razvoj i prosperitet. I kao što u tom frontu vidim sve nas u Srbiji, verujem da je u njemu mesto i za sve vas, sve srpske patriote rasejane širom sveta – poručio je ministar.

Pozvao ih je da ulažu u Srbiju, pošto je Vlada posvećena unapređenju saradnje s dijasporom i stvaranju povoljnog okvira za investicije.

– Srbija radi i sve će raditi da se što više vas iz trajno ili povremeno vrati u otadžbinu, da je zajedno gradimo i razvijamo. Budimo ponosni na našu prošlost i gradimo zajedno svetlu budućnost za naše naraštaje – rekao je ministar i zahvalio Perku Matoviću iz Centra za nacionalnu politiku na organizaciji skupa i pružanju prilike za okupljanje srpske zajednice.

Širenje istine

Đorđe Milićević je naglasio da su sloga i ljubav prema otadžbini najjače oružje uz pomoć koga možemo da izdržimo sve pritiske i pobedimo svakog ko želi slabu i razorenu Srbiju, ko želi da progna Srbe sa KiM ili da nestane RS. Pozvao je uticajne Srbe iz dijaspore da u Nemačkoj šire istinu o našem narodu i Srbiji svakom nemačkom kolegi i prijatelju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here