Nemačka pokrajina Severna Rajna Vestfalija upozorila je da preti kolaps njenog zdravstvenog sistema ukoliko ne bude bilo isporuke medicinske zaštitne opreme.

U internom dokumentu kriznog štaba te pokrajine, kako je objavio dnevnik “Bild“, ukazuje se da kratkoročno preti krah sistemsko-kritične infrastrukture, ako i dalje ne bude bilo isporuke nedostajuće zaštitne opreme.

“Svi gradovi i okruzi prijavljuju probleme u nabavci zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava”, navodi se u tom dokumentu.

Pored lekara i klinika pogođeni su od nestašice zaštitne opreme hitna pomoć, ali i ustanove za negu građana.

Ministar zdravlja ove nemeačke pokrajine Karl-Jozef Lauman objasnio je da je zaštitna oprema u značajnim količinama naručena, ali da je trenutno stanje proizvodnje i isporuke otežano.

Pokrajina Severna Rajna – Vestfalija je žarište infekcije koronavirusom u Nemačkoj.

2 COMMENTS

  1. Severnoj Rajni – Vestfaliji se živi skoro pa normalno. Odakle vam podaci da je pred kolapsom?
    Ima svega u trgovinama. Povremeno nestane nečega ali već sutra stiže. Ljudi su disciplinovani i pred kasom drže propisano rastojanje. Gradski saobraćaj normalno funkcioniše pa makar prevozili dva (2) putnika ili išli prazni. Trgovine rade kao i ranije bez izmene radnog vremena. Na ulicama je samo ko ima potrebe da ode negde. Od dva roditelja jedan radi a drugi je sa malom decom. Bez panike i nervoze.
    Nemaju sve države diktatore koji uvode vanredna stanja a nije rat, policijske časove a i dalje nije rat i konclogore na Sajmu, nekada bio na Sajmištu a behu i po Bosni za građane određene nacionalnosti.

    • Svaka čast prijatelju ali veruj mi njega na vlasti ne podržava većina umnog sveta kao ni Miloševića već nepismena bagra neradnici i hoštapleri
      Da nije njima sličnih ratova nebi ni bilo ako sa nekim nemožeš razumeš se ljudski.Sve najbolje ljudima koji su normalni ma gde bili kojoj naciji pripadali jezik govorili bogu se molili boje kože bili.Verujte mi smo mnogi taoci u svojoj zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here