Jeftina skijanja preko udruženja skijaša

0

Skijalište Le Deux Alpes na francuskim Alpima

Turističke agencije ski- ture za alpske zemlje nude po cenama od 300 do 600 evra. Nešto jeftinija je Bugarska koja se može rezervisati i za 150 evra ili Slovenija za 200 evra. Za tim evropskim cenama ništa ne zaostaje ni naš Kopaonik na kome se sedmodnevni aranžman ne može naći ispod 300 evra.

 

Prilikom kupovine ovih aranžmana treba voditi računa i o tome da li cene uključuju ski pas ili ne (a najčešće ne). U slučaju da ovu uslugu morate dodatno da plaćate, računajte na minimum 150 evra za sedmodnevni ski pas po osobi. Čak i da sakupite novac za početnu cenu svega ovoga, uvek zafali neki deo opreme koji treba dokupiti, pa treba poneti novac za "džeparac“, tako da se cena "hit ponude“ nemilosrdno uvećava.

 

Vestionline vam zbog toga predlažu da se učlanite u neko od domaćih ski udruženja na osnovu čega možete koristiti povlasticu da skijate po evropskim skijalištima za više nego pristojne cene.

 

Jedna od takvih grupa je i Skimanijaci sa kojima u januaru prevoz do francuskih Alpa, smeštaj i skipas koštaju nešto više od 250 evra, a isto to u Austriji je oko 350 evra.

 

Takve ponude daju i udruženja Skipass i SkiBus sa otprilike istim cenama. Pored klasičnih ski-aranžmana koje organizuju, preko ovih udruženja možete otići i na produžene ski-vikende na neka od obližnjih skijališta na Kopaoniku, Staroj Planini ili Jahorini.

 

Ako imate još neki predlog kako da sa skromnim budžetom odete na skijanje i neku planinu pošaljite nam vaš komentar ili predlog, a mi ćemo g objaviti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here