EPA
Jelena Dokić

Jelena Dokić je ponovo bila protagonista Australijan opena. Doduše, ne kao kada je kao igračica u Melburnu izazivala oduševljenje, već kao prezenter koji razgovara sa teniserkama posle njihovih mečeva.

Njen povratak u centar pažnje, vratio je i njenu tužnu priču u prvi plan. U intervjuu za jedan australijski list, otkrila je neke nove detalje dugogodišnje porodične drame.

– Pokušavala sam da se pomirim sa ocem, jednom ili dva puta. Bez obzira na sve, gajite nadu da ćete možda spasti odnos kada je u pitanju porodica – rekla je Jelena.

Međutim, ponovo je doživela razočaranje:

– Takve situacije su veoma teške – ističe Jelena uz podsećanje da je sa ocem poslednji put bila u kontaktu pre desetak godina. “Veoma je teško kada neko uopšte nema kajanje niti može da kaže ‘izvini’. Naprotiv, čak kaže da bi to isto ponovo uradio. Za mene je sve to veoma teško”.

Kaže da je gotovo sa pokušajima.

– Morala sam da presečem i kažem da ne želim toksične osobe ni toksične odnose u svom životu.

Na sreću, situacija sa ostalim članovima njene porodice sada je mnogo bolja.

– Sa bratom Savom imam sjajan odnos, a sa mamom sam, posle teških razgovora, vratila odnos na dobro mesto.

Dokićeva se u prvi plan probila 1999, kada je iz kvalifikacija stigla do polufinala Vimbldona pobedivši usput Martinu Hinigs, tada vodeću teniserku sveta. U to vreme je igrala kao Australijanka. Ubrzo je promenila državljanstvo u srpsko, ali otprilike u isto vreme su počele nevolje sa ocem.

Povod su bili njeni momci, prvo Brazilac Enrike Bernoldi, a još više Hrvat Tin Bikić. Otac joj je pravio mnogo problema zbog njih, a kasnije je ona otkrila da ju je još kao devojčicu mnogo tukao i maltretirao.

Jelena sada ima 40 godina, odavno se vratila australijskom državljanstvu i živi u Melburnu. Često priča o svojim depresijama zbog očevog odnosa i pruža podršku devojkama i ženama koje doživljavaju maltretiranje.

3 COMMENTS

  1. Da si slušala Oca ne bih bila sada tu gdje jesi.Ali ljubav je slijepa.Taj Hrvat čim ti je uništio život i karijeru okrenuo Ti je leđa jer nemaš više love.Zao Mi je .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here