EPA-EFE
Jelena Dokić

Nekadašnja četvrta teniserka sveta Jelena Dokić mnogo je obećavala u karijeri, ali na kraju nije u potpunosti ostvarila potencijal. Mnogi to pripisuju kompleksnom odnosu sa ocem Damirom, koji joj je bio i trener.

Pre 20 godina, Jelena Dokić je u polufinalu Vimbldona poražena od Lindzi Devenport sa 6:4, 6:2 i umesto da bude srećna i da proslavlja prolazila je kroz porodične probleme.

Sve je to prouzrokovao njen otac Damir, koji je bio i njen trener, a neposredno posle te pobede je besan napustio teren bez izgovorene reči. Kada je napokon uspela da ga dobije, otac joj je sasuo salve uvreda, što je mladu Jelenu praktično slomilo i umalo je izvršila samoubistvo, o čemu je govorila za britanski „Telegraf“.

– Prošla sam kroz mnogo toga, ali nije bilo izbora. Bilo je ili da prolazim kroz to, ili da odustanem. Bilo je trenutaka kada sam, zbog okrutnosti oca, umalo izvršila samoubistvo. Tražila sam izlaz iz tenisa. Verovala sam da uvek može da se nađe nešto bolje. Sada cenim to što imam priliku da popijem kafu na plaži. Sa godinama počela sam da cenim male stvari koje vas čine srećnim. Igrala sam tenis 10 godina i borila se sa depresijom. Želela sam duže da ostanem u sportu i ostala bih da me je porodica podržala – rekla je Dokić.

U karijeri je osvojila šest titula, najbolji plasman na WTA listi bilo joj je četvrto mesto u avgustu 2002. Najbolji plasman na grend slem turnirima joj je polufinale Vimbldona 2000.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime