Jelena i Ana se poigravale

0

Naljutila se u taj-brejku: Jelena Janković

 

Jelena Janković i Ana Ivanović su se kao osma i deveta "kosturašica" plasirale u osminu finala NjTA
turnira u Sinsinatiju (tvrda podloga, nagradni fond 2.567.300 dolara, pobednici 467.000), pošto su bile bolje od Nemice Anike Bek, odnosno Amerikanke Kristine Mekhejl. Jeleni (29) je bilo potrebno 87 minuta da savlada devet godina mlađu kvalifikantkinju, trenutno 61. na planeti, sa 6:1, 7:6 (7:0). Sjajno je najbolje rangirana srpska teniserka otvorila duel, da bi u drugom malo popustila i pravu snagu pokazala ponovo u taj-brejk kada nije izgubila ni jedan jedini poen. Naredna rivalka biće joj nada američkog tenisa, 21. na svetu Sloun Stivens, koja je sa 7:5, 6:1 za 76 minuta eliminisala Čehinju Barboru Zahlavovu Stricovu. Biće to njihov treći okršaj, a u oba prethodna Jelena je do uspeha došla uz po jedan izgubljeni set.
 

Amerikanka "na nuli": Ana Ivanović

Ana Ivanović je, uz manje oscilacije na početku, na kraju za 78 minuta ubedljivo privela i ovaj četvrti susret kraju u svoju korist, kao i prethodna tri. Mekhejl (22), četiri godine mlađa od Ane, uspela je brejkom da povede sa 2:1, da bi onda usledila serija naše igračice od četiri uzastopno osvojena gema.

I smrt lepa uz
lepu Srpkinju
Po završetku meča, Ana Ivanović je iznenadila jednog svog navijača iz Mičigena, koji je poželeo da se sa njom fotografiše. Ana mu je "uletela u kadar", posle čega je presrećni momak na društvenim mrežama napisao: "Sada mogu da umrem".

Čak i kada je Mekhejl, 45. na svetskoj rang listi, novim brejkom nagovestila da bi mogla da se izbori za taj-brejk, u njenom poslednjem servis-gemu u prvom setu Ana je briljirala i uz samo jedan izgubljeni poen, osvojila taj segment igre, time i uvodnu deonicu. U drugom setu Ivanovićeva nije imala nijedan izgubljeni gem, ostvarila 44. trijumf u sezoni (ispred su samo Suarez Navaro i Agnješka Radvanjska) i tako zakazala duel sa Svetlanom Kuznjecovom u osmini finala. Iskusna Ruskinja je iznenadila sedmog nosioca, Judžin Bušar iz Kanade od 6:4, 3:6, 6:2 za 117 minuta. Bušarovoj joj je to, posle Montreala, drugi startni poraz u seriji američkih turnira, dok je Ruskinja je ponovo u dobroj formi i trijumfovala je u Vašingtonu posle četiri godine! Kuznjecova je Anina dobra poznanica, posle 13 međusobnih duela. Naša teniserka je u prednosti 9:4, uz trijumfe u tri poslednja meča. Ana je na NjTA turu izgubila od Kuznjecove samo jednom – još januara 2006. u Sidneju, a preostala tri poraza doživela je u Fed i Hopman kupu.

 

Ziki i Nestor u četvrtfinalu
Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u treće kolo Sinsinatija u konkurenciji dublova, pošto su za samo 52 minuta preslišali Španca Giljerma Garsija-Lopeza i Kolumbijca Santijaga Hiralda sa 6:2, 6:3.
Zimonjić i Nestor, treći nosioci, će u četvrtfinalu igrati protiv šestih, Francuza Žilijena Benetoa i Eduarda Rože-Vaselina, koji su sa 1:6, 6:4, 10:2 u drugoj rundi takođe pobedili kolumbijsko-špansku kombinaciju, Huan Sebastijan Kabal – Tomi Robredo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here