Instagram
Jelena Karleuša

Sutra će se u Beogradu održati “Parada ponosa”, a kuma iste će ove godine biti pevačica Nataša Bekvalac koja nije krila radost zbog poziva.

Njena koleginica Jelena Karleuša koju su mnogi očekivali da vide na ovogodišnjoj “Paradi” ipak neće nastupati, a putem “storija” na Instagramu otkrila je razloge.

Jelena se oglasila na svom profilu na Instagramu i jasno rekla šta misli o tome.

– Zbog mnogobrojnih pitanja zašto ne nastupam na sutrašnjem Prajdu, želim da poručim svima da su tu odluku doneli isključivo organizatori Prajda. Tačnije, oni smatraju da ja nisam neko ko je za skoro tri decenije rada doprineo borbi za prava LGBT zajednice na Balkanu i da mi na sutrašnjem Prajdu nije mesto. Molim sve da ne misle da ja nisam želela da dam svoj doprinos i nastupim u mom gradu. Svaki moj koncert, svako moje javno pojavljivanje je javna borba za vaša prava, LGBT zastave se skoro 27 godina vijore na svakom mom koncertu, i kad je to bilo opasno, kada sam zbog toga stradala, kada to niko nije smeo, a moje kolumne i javni istupi zauvek su zadali temelj borbe za ravnopravnost na Balkanu – napisala je ona i zaključila:

– Kao neko ko ima mnogobrojne gej fanove, kao neko čiji su najbolji prijatelji gej ljudi, želim da nepoštovanje od strane organizatora prema meni neće sprečiti moju borbu za pravu stvar, a to je borba za ljudska prava, slobode i ravnopravnost. Ono što rade meni, ja neću dozvoliti da rade vama.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here