ATAImages
Jelena Tomašević

Naša pop pevačica Jelena Tomašević imala je tu čast da peva sa Andreom Bočelijem prilikom njegovog nedavnog nastupa u Beogradu. Već u sklopu priprema za ovaj događaj, znalo se da su Tomaševićevu izabrali Bočeli i njegov tim, koji su izrazili i želju da Jelena otpeva srpsku tradicionalnu pesmu “Gde si bilo jare moje”. Nakon toga su zajedno maestralno izveli svetske hitove “Vivo per lei”, koja je u trendingu na Jutjubu i “Canto della terra”.

“Trudila sam se za te dve i po nedelje koliko sam se spremala da se preslišavam i pevam. Tako sam i navežbala italijanski jezik.

Jelena ne krije da je još 2005. godine dok je slušala čuvenog svetskog tenora u beogradskoj Areni poželela da sa njim deli scenu. A da se želje ipak ostvaruju dokazuje i njihov nedavni zajednički nastup na platou ispred Geozavoda.

Važi za jednog od najboljih vokala na srpskoj sceni. Neverovatan talenat za muziku, pokazala je još kao dete u Kragujevcu. Rođena je 1. novembra 1983. u Negotinu, ali se sa roditeljima kada je imala godinu dana doselila u grad na Lepenici. Uvek rado priča o detinjstvu. Imala je kucu, macu, zeku, po ceo dan bi se igrala sa bratom Darkom i decom na ulici i u dvorištu, a u kuću bi ulazili samo da ručaju. Oduvek je bila, kaže, pozitivnog duha. U Kragujevcu je nastupala sa KUD-om “Abrašević” i pevačkom grupom Smilje. Široj publici prvi put predstavila se u muzičkom kvizu 3K-dur gde je odnela pobedu. Učestvovala je na različitim takmičenjima na kojima je često pobeđivala, a onda je odlučila da okuša svoju sreću i preseli se u Beograd. Jednom prilikom na Instagramu otkrila da je da joj je po dolasku u Beograd cimerka bila pevačica grupe Neverne bebe Jelena Pudar.

Karijeru je gradila bez ikakvih senzacionalističkih naslova i skandala u medijima. Svoju publiku je stekla samo zahvaljujući svom fenomenalnom glasu. Najveću pažnju privukla je na Beoviziji 2005. kada je otpevala pesmu “Jutro”, za koju smatra da je njena lična karta. Pobedila je i bila apsolutni favorit za odlazak na Evroviziju. A onda se desilo nešto što niko nije očekivao. Tada smo bili Državna zajednica Srbija i Crna Gora i finale je bilo u Podgorici. Po ključu su smatrali da treba da ide Crna Gora i bez obzira na to što je bila jedan od favorita, dobila je nula poena od njihovog žirija i nije otišla. To smatra velikim udarcem na početku karijere. Čak je i tadašnja pobednica, grčka pevačica Helena Papirizou izjavila da bi joj Jelena bila najveća konkurencija da je učestvovala. Veliki značaj za njenu karijeru ima saradnja sa Željkom Joksimovićem, koji je i kompozitor njenih pesama. U srećnom braku je sa glumcem Ivanom Bosiljčićem sa kojim ima ćerku Ninu. Njihova ljubavna priča je kao iz bajke. Iako su počeli da se viđaju 2008, on je bio zaljubljen u nju mnogo pre prvog susreta. Kako je jednom prilikom ispričao, i dalje pamti trenutak kada je prvi put video Jelenu na televizijskom ekranu. Svoju privatnost čuvaju daleko od očiju javnosti.