Jeste Bulatović, ali nije Momirov brat

0

youtube.com
Prevarant koristio uticaj Momira Bulatovića
 

Bivši savezni premijer je rodom iz Kuča, dok je Budimir Bulatović iz Trebaljeva kod Kolašina, a Momir ima samo brata Dragana koji živi u Podgorici.

Istina je, međutim, da su Budimir i Momir Bulatović bili u ortačkim vezama, a da li je bivši savezni premijer znao i u kojoj meri je bio upleten u mutne poslove "izvršnog koordinatora Evropske ekspertske grupe", kako se predstavljao Budimir Bulatović, pokazaće dalja istraga. U ovom trenutku izgleda da je Budimir Bulatović vešto koristio autoritet i harizmu Momira Bulatovića i lažno se predstavljajući kao njegov brat obećavao velike poslove i investicije iz evropskih fondova, čime je uspeo da ojadi mnoge opštine i preduzeća po Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

Rukovodeći ljudi iz tih opština i kolektiva nasedali su na njegove priče i obećanja da će im omogućiti pristup kasama evropskih fondova, uzimajući, naravno, debele avanse za izradu potrebnih elaborata.

Inače, vest o hapšenju Budimira Bulatovića nije predstavljala veliko iznenađenje jer u Crnoj Gori odavno traje istraga o njegovim "poslovima". Tako tužilaštvo u Nikšiću već nekoliko godina vodi istragu o tome kako je Bulatović 2008. ojadio Mesnu industriju "Goranović" i beransku fabriku papira "Nova Beranka" za oko 300.000 evra.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here