Foto: MN Press
Veselin Jevrosimović

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović rekao je da pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u dvorani teku po planu i da će Beograd i Srbija u martu mesecu definitivno biti centar sveta.

Svetsko atletsko prvenstvo biće održano u beogradskoj Štark areni od 18. do 20. marta.

– Konstrukcija na kojoj će se u Areni takmičiti najbolji svetski atletičari podignuta je četiri metra od poda i na njoj će biti 50.000 šrafova. Posetila nas je i komisija Svetske atletske i oni su zadovoljni onim što je urađeno – rekao je predsednik Jevrosimović u razgovoru za Tanjug televiziju.

– Očekujemo da će se na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani takmičiti atletičari iz 150 zemalja, a 100 zemalja je otkupilo prava prenosa, tako da će definitivno Beograd i Srbija u martu mesecu biti centar sveta. Planiramo da 15 dana pre početka prvenstva organizujemo jedan veoma jak miting, koji će biti proba za glavno takmičenje – dodao je Jevrosimović.

TV prenosi atletike su izuzetno složeni, ali mi smo kao orgranizatori taj test položili 2017. godine na Evropskom dvoranskom prvenstvu, istakao je Jeverosimović.

– Ove godine čak 56 kamera prenosiće sve događaje iz beogradske Arene. Prodaja ulaznica za prvenstvo ide odlično, trenutno navijači iz inostranstva prednjače i zato apelujem i na naše ljubitelje atletike i sporta uopšte da nabave ulaznice za takmičenja u Areni. Mi smo u prethodnih 12 godina uspeli da izgradimo 30 atletskih stadona u zemlji, tri prelepe atletske dvorane. Kroz organizaciju Svetskog prvenstva u dvorani mi ovaj sport dižemo na viši nivo, pojačamo interesovanje javnosti i budućih asova ovog sporta – zaključio je Jevrosimović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here