youtube/printscreen
Dalibor Jevtić

Potpredsednik Srpske liste (SL) Dalibor Jevtić izjavio je večeras u Štrpcu da na sutrašnjim izborima očekuje ubedljivu pobedu Srpske liste, ali i razne vrste pritisaka i provokacija.

Jevtić je za televiziju Pink rekao da je očigledno i evidentno da će SL pobediti sutra, ali i da je vrlo važno da ta pobeda bude što ubedljivija.

“Naš cilj je osvajanje svih 10 mandata, jer ćemo naj taj način jedino biti u prilici da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću damo tu potrebnu snagu u pregovorima koji će svakako uslediti”, kazao je Jevtić.

On je pozvao sve Srbe da sutra izađu na izbore, da svoj glas daju srpskom jedinstvu, pre svega, i da na sve načine izbegnu provokacije, koje se, kako je rekao, očekuju.

Jevtić je, govoreći o mogućim pritiscima tokom sutrašnjih izbora, rekao “da će biti svega”.

“Mi smo na to upozorili predstavnike međunarodne zajednice, posmatračku misiju EU koja je prisutna ovde, ukazali na potencijalnu manipulaciju glasovima koji su pristigli putem pošte, i ne samo to, i druge stvari. Svakako da ćemo pratiti svaki proces i da ćemo braniti svaki srpski glas”, ustakao je Jevtić.

On je podsetio da je SL proteklih dana i nedelja, ali i od kako je osnovana, trpela razne pritiske sa raznih strana – od zabrane glasanja sa srpskim ličnim kartama do poslednjeg hapšenja članova SL, preko potencijalnih incidenata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here