A. Čukić
Foto: Arhiva

Hrvatsku trese nezapamćen slučaj brutalnog povređivanja devojčice od dve i po godine. Ona je u bolnicu primljena sa smrskanom glavom.

Kako navode hrvatski mediji, sumnja se da je dete pretučeno , a lekari vide male šanse da preživi. Devojčica je u sredu prebačena iz bolnice u Novoj Gradiški u Zagreb, operisana je i sada je na intenzivnoj nezi, priključena na respirator.

– Kritično je i vitalno ugrožena. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih parametara. Bilo je bez promene u odnosu na juče, ali vrlo je kritično. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji i u moždanoj komi. Opet slede dodatne pretrage pa ćemo videti, ali vrlo je kritično – kazao je jutros za Index.hr direktor zagrebačke bolnice u koju je dete dovezeno.

Dvoipolgodišnja devojčica je, kako saznaje taj hrvatski portal vrlo brzo nakon rođenja oduzeta porodici i premeštena u hraniteljsu porodicu, ali je zimus vraćena biološkim roditejima koji žive u okolini Nove Gradiške.

Hrvatski mediji navode da je dete u bolnicu dovela majka koja je lekarima rekla da je devočica pala i tako se povredila. Takođe, navodi se i da ta porodica ima još troje dece koja su pod nejasnim okolnostima povređivana, nakon čega su izdvajana iz porodice.

Policija je pokrenula istragu koja bi trebalo da utvrdi kako je točno došlo do povrede deteta i da li ju je neko povredio. Iz policije nisu želeli više da govore o tom slučaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here