Foto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Denver Nagetsi su obezbedili nastup u plej-ofu u sezoni 2021/2022, ponajviše zahvaljujući neverovatnim partijama Nikole Jokića, aktuelnog, a možda i budućeg najkorisnijeg igrača NBA. Međutim, život u doigravanju Nagetsima neće biti lak, pogotovo imajući na umu će „najverovatnije“ igrati bez drugog i trećeg najboljeg igrača – Džamala Mareja i Majkla Portera juniora.

Kako prenosi obavešteni novinar Šems Čaranija, bek i krilo tima iz Kolorada nisu definitivno otpisani za plej-of, ali je teško očekivati njihov nastup. Definitivno je poznato samo da neće nastupiti na poslednjoj utakmici sezone, koju „Zlatno grumenje“ igra u noći između nedelje i ponedeljka u Denveru protiv Los Anđeles Lejkersa.

Marej ne igra od finiša regularne sezone 2020/2021, kada je pokidao prednji ukršteni ligament kolena, a Porter se i dalje oporavlja od operacije leđa koju je imao posle samo devet odigranih utakmica u tekućoj sezoni.

Iako poslednji meč sezone neće značiti ništa za „prežaljene“ Lejkerse, Nagetsima je od izuzetne važnosti jer će od njegovog ishoda, ali i ishoda još jednog duela, zavisiti parovi prve runde plej-ofa na Zapadu.

Nagetsi imaju skor 48-33 ,baš kao i Juta Džez, koja ima bolji međusobni skor. Juta svoj meč takođe igra u noći između ponedeljka i subote po srednjoevropskom vremenu, a ekipa Kvina Snajdera biće veliki favorit kod kuće protiv slabašnih Portland Trejl Blejzersa.

Ukoliko Juta pobedi, biće peta na tabeli i u prvoj rundi će igrati najverovatnije protiv Dalas Meveriksa, a Nagetse u tom slučaju po svemu sudeći čekaju Golden Stejt Voriorsi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here