AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je ponovo odigrao svemirsku utakmicu i vodio svoje Denver Nagetse do 14. pobede u sezoni, ovog puta nad Vašington Vizardsima (113:107).

Srpski centar je bio dominantan, i za samo 31 minut na parketu postigao je 28 poena, uz čak 19 skokova, 9 asistencija i 3 ukradene lopte, šutirajući 9-14 iz igre (1-2 za tri poena) i 9-11 sa linije slobodnih bacanja.

Sve je ovo Nikola uradio do polovine 4. četvrtine, i napravio skoro plus 20 za svoj Denver, pa su svi očekivali da se uskoro premesti na klupu i odande gleda kako rezervisti Nagetsa odrađuju završnicu utakmice. Pri rezultatu 101:83 Spenser Dinvidi je krenuo direktno na Jokića, i udario ga laktom u lice. Dinvidi je dao koš, a Nikola pao na parket, uz bolnu grimasu.

U napadu Denvera koji je usledio Nikola je postavljao blok na vrhu reketa, a oko njega se motao ponovo Dinvidi i “maltretirao” Srbina laktovima i šakama. Jokiću se ovo nije svidelo, pa je nešto prigovorio sudijama. Sve ovo su oni jedva dočekali, i momentalno isključili MVP-ja NBA lige.

Usledila je prilično živčana reakcija Somborca, koga su saigrači i treneri “hvatali po terenu, kako on ne bi došao do svoje mete, sudije Tonija Bradersa.

Ako vam se ovo “Toni Braders” učinilo poznato, da, to je onaj isti sudija koji je izbacio Jokića 16. marta 2019. godine, i otprilike započeo “sezonu lova na Jokića” od strane sudija u NBA.

Tada su prvi put u centar pažnje došla i braća Jokić, koja su sa tribina rekla sudiji sve šta misle o njemu, na tečnom srpskom jeziku.

Inače, posle Jokićevog isklučenja Nagetsi su se “raspali”, i zamalo da Vašington okrene utakmicu. Na svu sreću, Fakundo Kampaco i Bons Hajlend su ubacili po nekoliko slobodnih bacanja u poslednjem minutu i “iščupali” pobedu.

U timu Denvera dobro su odigrali i Monte Moris sa 22 poena i Eron Gordon sa 16 poena. Kod Vizardsa su najbolji bili bivši igrač Partizana Davis Bertans sa 21 poenom i Bredli Bil sa 19.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here