nba.com

Košarkaši Denvera ostvarili su 19. pobedu u sezoni NBA pošto su pred svojim navijačima pobedili Oklahomu sa 109:98.

Bila je to još jedna utakmica u kojoj je izuzetnu igru prikazao Nikola Jokić, kojem je asistencija nedostajala za novi tripl-dabl. Srpski centar je za nepunih 36 minuta na parketu imao učinak od 24 poena, 15 skokova i devet asistencija.

Jokić je ponovo bio najbolji kod Nagetsa, ali svakako treba istaći i odličan učinak Džamala Mareja koji je postigao 19 poena uz devet skokova i Huanča Ernangomeza, koji je postigao 16 poena.

Tori Kreg je postigao 15, dok je poen manje imao Monte Moris.

U ekipi Oklahome videli smo raspoložen dvojac – Pol Džordž je postigao 32 poena uz pest skokova i dve asistencije, dok je Stiven Adams postigao 26 poena, ali sve to nije bilo dovoljno da se zaustave Denver i Jokić koji su trenutno na čelu Zapada.

Šta reći za Jokića osim da je još jednom pokazao visoku klasu. Šut je bio veoma dobar, pogodio je dve trojke iz četiri pokušaja, na atraktivan način je proigravao saigrače i “spajao ih sa košem”, tako da su svi u hali mogli samo da mu aplaudiraju uz ovacije.

Jokić je bio dominantan na utakmici u dve kategorije, po broju skokova (15) i asistencija (9) i upravo u tome je i čar njegove igre. Jednostavno, kada je u svom elementu, kao što je to bilo i protiv Oklahome, tu nema odbrane.

Rezultat dobija na značaju ako se ima u vidu da su Nagetsi pogođeni povredama bitnih igrača. Gari Haris će van terena zbog povrede kuka biti još dve do tri nedelje, dok Pol Milsap u najboljem slučaju može da se nada povratku na parket sredinom januara.

Veoma dobru partiju prikazala su još dvojica srpskih košarkaša, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Njihov Sakramento je bio na velikom iskušenju protiv šampiona Golden Stejta, bio je to šuterski odličan meč, na kraju Voriorsi su dobili duel sa 130:125.

Sakramento je sredinom poslednje četvrtine imao čak deset poena prednosti (123:113), da bi potom usledila neverovatna serija Voriorsa od 17:2 kojom su stigli do velike pobede.

Bjelica je za nepunih 22 minuta na parketu postigao 18 poena uz tri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, dok je Bogdanović postigao 12 poena uz jedan skok i odličnih sedam asistencija.

Kod Kingsa, Badi Hild je postigao 27 poena uz četiri skoka, De Aron Foks je imao učinak od 25 poena, šest skokova i devet asistencija, dok je Vili Koli Stejn završio meč sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 11 skokova.

U pobedničkoj ekipi, Kevin Durent je imao 33 poena uz po osam skokova i asistencija, Stef Kari je postigao 35 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a Klej Tompson 27 poena uz devet skokova. Svakako da je raspoloženi trio bio najzaslužniji za novi trijumf šampiona, kojem je ovo bila 20. pobeda.

NBA (petak na subotu):

Boston – Atlanta 129:108
Šarlot – Njujork 124:126 produžeci
Bruklin – Vašington 125:118
Klivlend – Milvoki 102:114
Filadelfija – Indijana 101:113
Memfis – Majami 97:100
Denver – Oklahoma 109:98
Portland – Toronto 128:122
Sakramento – Golden Stejt 125:13

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here