Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, i u duelu sa Orlandom imao je nesuglasice sa arbitrima, pa je u jednom trenutku meča, zbog očiglednog faula koji nije dosuđen, frustriran udario Terensa Rosa u rame.

Postaje već smešno koliko Jokića u nekim situacijama arbitri ne poštuju, a odličan primer toga videli smo u prvoj četvrtini utakmice sa Orlandom.

Vendel Karter junior, centar Medžika, napravio je očigledan faul nad Jokićem, ali sudije su ostale neme, što je propisno iznerviralo centra reprezentacije Srbije. Frustriran, Jokić je udario u rame Terensa Rosa i u naletu je podigao dva prsta kako bi priznao faul. Arbitar je bio blizu svega, pa se, na neki način, uplašio Jokića i njegove šake.

Nikola nije imao nameru da udari sudiju, nije ga ni pipnuo, ali sama pojava srpskog košarkaša uplašila je sudiju koji je iscenirao kontakt. Na sreću, arbitar nije protumačio Jokićev “nasrtaj” na njega kao nameran, ali igra je svakako bila prekinuta jer se na zapisničkom stolu gledao snimak eventualnog namernog faula.

U Evropi bi Jokić dobio čistu tehničku, međutim, u NBA su malo drugačija pravila, pa su sudije pokazala da je centar Denvera napravio običan faul nad Terensom Rosom.

Jokićev faul iz drugog ugla možete pogledati OVDE.

Sa tim nisu mogli da se saglase Kol Entoni, košarkaš Orlanda, i Nik Jang, bivši NBA košarkaš, koji su na Instagramu napisali da je Jokić minimum morao da dobije tehničku grešku.

Ova Jokićeva frustriranost plod je dugogodišnjeg nepoštovanja arbitara, koja je posebno izražena u poslednjih nekoliko nedelja. Srpski igrač imao je čak pet utakmica na kojima nije šutnuo nijedno slobodno bacanje, što je neshvatljivo za igrača njegovog renomea.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime