Tanjug/AP
Nikola Jokić

Jedva sam čekao da sve počne. Poslednjih dana bilo je euforije, pomalo i “ludo”, ali kad je počela utakmica osećao sam se vrlo komforno na terenu, rekao je najbolji košarkaš Denvera Nikola Jokić posle pobede Denvera protiv Majamija (104:93) u prvom meču velikog finala NBA lige.

Jokić je upisao deveti tripl-dabl u ovom plej-ofu (27 poena, 10 skokova i 14 asistencija) i opet oborio nekoliko rekorda.

Prvi je igrač na debiju u velikom finalu sa tripl-dablom, posle Džejsona Kid, prvi posle Majkla Džordana sa najviše poena i asistencija na debiju i prvi centar sa 14 asistencija u finalu.

– Majami je odlična ekipa, vrlo su inteligentni, nikada ne igraju istu odbranu. Mi smo bili fokusirani i to je bilo najbitnije – istakao je Jokić u razgovoru sa novinarima posle meča, javlja Tanjug.

On je na pitanje zašto nije “forsirao” šut objasnio da to nikada ne radi, posebno kad ekipa ima prednost u reketu zahvaljujući Eronu Gordonu.

– Dugo igramo ovaj stil košarke. Svi imamo loptu u rukama, svi učestvujemo u igri i svi uživamo. Igramo timsku košarku, tako sam naučen od malih nogu, teško je pobediti ekipu koja igra timski – poručio je Jokić i otkrio da ne drži govore u svlačionici i da je to “posao veterana u ekipi”.

Drugi meč finala na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od dva sata po srpskom vremenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here