Tanjug/AP
Nikola Jokić

Sudar poslednja dva osvajača NBA trona Denvera i Golden Stejta, pripao je u uzbudljivoj završnici domaćim Nagetsima predvođenim Nikolom Jokićem 108:105. Srpski as je meč završio sa 35 poena, 13 skokova i pet asistencija.

Bio je to izuzetno izjednačen duel u kojem su se ekipe deset puta smenjivale u vođstvu, a isto toliko puta je skor bio izjednačen.

Tokom cele poslednje doenice Denver je imao blago vođstvo, ali su Voriorsi odbijali da se predaju. Na minut pre kraja Nagetsi su se poenima Džeksona otišli na 105:102, a kada je Koldvel Poup pogodio dva bacanja za 107:102 na 50 sekundi pre isteka regularnog vremena delovalo je da će Grumenja doći do trijumfa.

Ipak, Stef Kari trojkom za 107:105 na 18 sekundi do kraja vraća neizvesnost u meč. Jokić je brzo fauliran, ali je dvostruki MVP promašio oba slobodna bacanja. Kari je dobio još jednu priliku, ali je promašio šut za tri poena na sedam sekundi do kraja. Džekson je fauliran, pogodio je jedno bacanje za konačan trijumf Nagetsa.

Pored Jokića, u odsustvu povređenog Džamala Mareja, istakao se Džekson sa 20 poena i šest asistencija. Majkl Porter je stao na 17, a Aron Gordon na 14 poena. U Golden Stejtu Stef Kari je brojao do 23, dok je Klej Tompson imao 15 poena.

Nagetsi sa skorom 8-1 su trenutno najbolja ekipa u ligi. Naredni meč igraju u noći između nedelje i ponedeljka u Hjustonu protiv domaćih Rokitsa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here