Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nikola Jokić, srpski košarkaš, upisao je novi dabl-dabl učinak na meču Denvera i Finiksa, ali će ovog puta pre svega ostati upamćeno da je promašio šut za pobedu, pa su Sansi slavili posle produžetka rezultatom 117:107.

Od početka utakmice Denvera i Finiksa bilo je jasno da će biti neizvesno, do prednosti su u prvoj deonici stizale obe ekipe, ali su Nagetsi posle prvih deset minuta vodili zahvaljujući Nikoli Jokiću.

Srpski as izveo je na isteku prve četvrtine svoj upečatljivi „Sombor šafl“, šut sa jedne noge iz okreta i time najavio svoje novo odlično veče, i zaista je tako i bilo. Jokić je na parketu bio 44 minuta i za to vreme upisao je 25 poena, 16 skokova i pet asistencija.

Šutirao je 4/11 za dva poena, odnosno 4/7 za tri. Ukupno mu je procenat šuta bio na 44 odsto, ali sve je to bilo nevažno kada je u završnici meča imao šut za pobedu koji je promašio. Taj promašaj ostavio je „neračišćene račune“ posle četiri deonice, pa je tako pitanje pobednika moralo da bude odlučeno kroz produžetke.

Tokom produžetka Kevin Durent sam je upisao osam poena, dok je njegov tim postigao ukupno 15, a Denver je sa druge strane dao samo pet.

Lako su mogli Nagetsi da izbegnu ovako nezgodnu situaciju. Košarkaši Finiksa od sredine druge deonice čuvali su prednost, ali se Denver u poslednjih nekoliko minuta vratio u igru. Međutim, sjajnom Jokiću ovog puta nije pošlo za rukom da bude heroj.

Najbolji pojedinac na meču bio je Durent sa 35 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je u Jokićevom timu najbolji bio Džamal Marej sa 28 poena, sedam skokova i devet asistencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here