Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO
Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa ubedljivo su savladali Los Anđeles Lejkerse sa 122:105 i tako ostvarili treći uzastopni trijumf u NBA ligi.

“Jezeraši” su prekinuli niz pobeda i nakon sedam mečeva su doživeli neuspeh.

Najbolji u redovima pobedničke ekipe bio je Nikola Jokić, koji je ostvario prvi tripl-dabl od 14. januara i utakmice sa Golden Stejtom, a ujedno i prvi protiv ovog rivala.

On je do njega došao već u trećoj četvrtini, za oko pola sata na parketu. Meč je završio sa 23 poena, 16 skokova i 10 asistencija.

Najefikasniji je bio Džamal Marej sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencije, mladi Nađi je dodao 16, a Fakundo Kampaco 15 poena.

Kod Lejkersa je najbolji bio Lebron Džejms sa 22 poena, 10 skokova i devet asistencija, a pratio ga je Kajl Kuzma sa 19 poena i osam skokova.

Treba reći da je šampion krajem drugog kvartala ostao bez Entonija Dejvisa, koji je u duelu sa Jokićem povredio Ahilovu tetivu i nije se vraćao na parket.

Prvo poluvreme donelo nam je pravu rezultatsku klackalicu. U obe četvrtine Lejkersi su bili ti koji su imali prednost u prvom, a Nagetsi u drugom delu perioda.

Krajem drugog kvartala Denver je stekao prvu dvocifrenu prednost na meču, +14.

U drugo poluvreme su ušli u istom, dobrom ritmu i to vođstvo samo povećavali. Prednost je rasla do +19, da ona u poslednjoj četvrtini u jednom trenutku još dodatno porasla.

Denver je na kraju ostvario 15. trijumf i ostao šesti na Zapadu, dok je Lejkersima ovo sedmi poraz i oni su i dalje drugi na tabeli, iza Jute Džez.

Nagetsi sledeći meč igraju u noći između utorka i srede od 01.00 protiv Boston Seltiksa.

Sa druge strane, Lejkersi će se sastati sa Minesota Timbervulfsima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here