AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić istakao je važnost pobede Denvera u Los Anđelesu u nedelju uveče.

Nagetsi su se približili plej-ofu trijumfom nad Lejkersima 129:118, nakon preokreta u poslednjoj četvrtini u Kripto areni.

“Grumenje” je predvodio Jokić sa 38 poena, 18 skokova i 6 asistencija, i to nakon što je u prva četiri minuta susreta izgubio pet lopti.

– Mislim da je ovo bila veoma važna pobeda za nas. Drago mi je što pobeđujemo. Ako igramo loše i pobeđujemo, to je najvažnija stvar. Ovo je bila timska igra, uradili smo ovo zajedno, ali nadam se da ćemo biti još bolji”, rekao je Jokić.

Nagetsi su “jurili” Lejkerse tokom većeg dela meča, ali nisu im dozvoljvali da se “odlepe”, da bi onda na krilima Jokića napravili seriju 13:2 sredinom poslednjeg kvartala kojom su stigli do prve dvocifrene prednosti (117:106) nakon čega više nisu ispuštali kontrolu.

– Igrali smo dobro, a i dobra igra rezervnih igrača sa klupe je tome doprinela. Dobro su igrali i pogađali što je najbitnije. Igrali smo sjajno odbranu i ostvarili prednost od deset razlike – dodao je Jokić.

Srbin je posebno nahvalio saigrače posle ove pobede.

– Volim da igram sa Gordonom, on je moja velika meta, volim da mu dodajem loptu. Posebno kad napada reket, mislim da je nezaustavljiv na neki način. Bugi (Kazins, prim. aut) je odigrao odlično danas, Bouns (Hajlend) je imao jak ritam. Kolektivno smo pobedili.

Nagetsi su peti na Zapadu sa skorom 47-32. Na dve pobede su od trećeplasiranog Dalasa (49-30), dok imaju pobedu uz meč više od Jute.

Do kraja sezone Denver ima još tri utakmice, sve tri kod kuće – redom San Antonio (6. april), Memfis (8. april) i na kraju opet Lejkersi (11. april).

– Jednostavno je – moramo da pobedimo sve – prokomentarisao je Jokić plan Nagetsa u završnici regularnog dela sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here