EPA/Caroline Brehman
Nikola Jokić

Pred Denver Nagetsima padaju protivnici, a pred Nikolom Jokićem rekordi. Praktično ne prođe meč u NBA ligi u kojem skromni Somborac ne izdominira izvedbom na parketu, i teško je tada očekivati da protivnik može da se izvuče.

Ovoga puta, Denver je rutinski pobedio NBA šampiona Golden Stejt Voriorse – 134:117, a Srbin je upisao novi tripl-dabl. I ono što je najvažnije, jeste da kada Nikola Jokić ima dvocifren učinak u tri kolone – koševi, skokovi i asistencije, Denver ne gubi!

Ove sezone, Jokić je upisao i 17. tripl-dabl i Nagetsi su svih 17 puta na kraju slavili. Dvostruki uzastopni MVP NBA lige i igrač januara meseca (prosečno 24 poena, 11,6 skokova i 11,3 asistencije) meč je okončao sa 22 poena, imao je 14 skokova i 16 asistencija.

Šutirao je 13 puta iz igre i devet puta je bio precizan, imao je jednu blokadu i jednu ukradenu loptu. Impresivan je i podatak da je učestvovao u polovini poena svog tima.

Nikola je ove sezone na vrhu liste košarkaša po broju ostvarenih tripl-dablova, a ušao je u istoriju NBA lige kao sedmi košarkaš koji je postigao 20+ poena, 10 i više skokova, kao i 15 i više asistencija u dva uzastopna meča.

Pre njega, to je za rukom pošlo samo Oskaru Robertsonu (tri puta), Raselu Vestbruku (dvaput), Lebronu Džejmsu, Luki Dončiću, Džejmsu Hardenu i Medžiku Džonsonu.

Nije Jokić naravno sam razbio Voriorse, za to mu je bila potrebna pomoć saigrača, a blistao je Džamal Marej koji je ubacio 33 poena, imao je pet skokova i osam asistencija. Osim Kanađanina, odlični su bili i Kaldvel Poup sa 17 poena, isto toliko su imali Vlatko Džančar, Brus Braun i Majkl Porter Džunior.

S druge strane, bolji od ostalih bio je Stef Kari sa 28 poena uz pet skokova i pet asistencija.
Golden Stejt bio je ravnopravan rival do odlaska na poluvreme. Prvu četvrtinu kari i drugovi su rešili u svoju korist s pola koša prednosti 35:34, da bi posle druge deonice Denver imao minimalnu prednost 70:69.

Ipak, u nastavku je tim Majkla Meloun uništio “ratnike” na krilima timske igre i Jokićevih bravura, za ubedljivih 134:117.

Denver je sačuvao lidersku poziciju Zapadne konferencije sa učinkom 36-16, dok drugoplasirani Memfis ima 32 pobede i 20 poraza. Golden Stejt nalazi se na devetoj poziciji s polovičnim učinkom 26-26..

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here