AP Photo/Steve Dykes

Košarkaši Denvera pobedili su Portland u dramatičnoj završnici i to trojkom uz zvuk sirene rezultatom 121:120, a najbolji pojedinac u redovima Nagetsa bio je Nikola Jokić.

Srbin se poigravao s direktnim čuvarom Jusufom Nurkićem, dok je pobedonosni koš delo Džamala Mareja.
Maestralni Somborac i dvostruki uzastopni MVP najjače košarkaške lige sveta proveo je na parketu 34 minuta, šutirajući iz igre 14-24 (1/3 za tri poena), 4-6 sa linije slobodnih bacanja. Postigao je 33 poena, imao je dvocifren broj skokova – 10, dok mu je jedna asistencija nedostajala za novi tripl-dabl.

Portland Trejlblejzersi su bolje otvorili meč i rešili su uvodnu deonicu u svoju korist rezultatom 36:30, ali su Nagetsi već do odlaska na veliki odmor uspeli da priđu rivalu na samo pola koša zaostatka. Rezultat na semaforu bio je 64:63.
Odmor kao da je više prijao domaćim košarkašima koje je predvodio Demijan Lilard, ujedno i najefikasniji akter pomenutog susreta sa čak 40 poena, 12 asistencija i četiri skoka za nešto više od 37 i po minuta provedenih u igri.
Ipak, ni nova impresivna partija Lilarda i dobijena treća četvrtina rezultatom 35:26, nije bila dovoljna da se nokautiraju Nagetsi.
Usledila je fantastična završna četvrtina Denvera u kojoj su Jokić i ostali košarkaši trenera Majkla Melouna stegli odbranu, dok su u napadu pogađali bitne šuteve.
Upravo je susret i rešen trojkom u poslednjoj sekundi, kada je bila precizna “plava strela” – Džamal Marej, koj ije posle Jokića bio najbolji akter u redovima Denvera. Vodio je Portland u tom poslednjem napadu Denvera rezultatom 120:118, ali se na šut za tri poena “digao” Marej i bio precizan za trijumf Nagetsa rezultatom 121:120.
Denver je uspeo da dobije poslednju četvrtinu dvocifrenom prednošću 32:21, pa ne čudi što su na kraju odneli pobedu protiv Blejzera.
Četa Majkla Melouna stigla je do 15. trijumfa u sezoni, dok Portland ima učinak od 12 poraza i 16 pobeda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here