Foto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa su na krilima Nikole Jokić došli do nove pobede.

Nagetsi su savladali Minesota Timbervulvse na domaćem parketu rezultatom 128:116.

“Grumenje” je prekinulo niz od dva poraza i učvrstilo se na drugoj poziciji zapadne konferencije, iza Los Anđeles Lejkersa, a ispred Klipersa.

Jokić je ponovo bio izuzetan, pa je za nepun 31 minut na parketu zabeležio 24 poena (11/14 iz igre), sedam skokova i šest asistencija, po dve ukradene lopte i blokade, te tri izgubljene.

U prvoj četvrtini postignut je čak 81 poen (43:38), a Denver je stekao blagu prednost koju je povećao na startu druge.

Minesota je uspela da ostane u igri, da povede, ali na poluvreme je otišla sa zaostatkom. Nagetsi su prvi put uspeli da se značajno odlepe na kraju treće deonice kada su došli do +10, a ta prednost je ubrzo uvećana u poslednjih 12 minuta.

Izabranici Majka Melouna ubrzo su došli i do maksimalnih +22, a meč je završen velikom serijom “vukova” kojom su poraz učinili podnošljivijim.

Pored Jokića, u pobedničkom sastavu se istakao i Pol Milsap sa 25 poena i sedam skokova. Džamal Marej je imao 19 poena i šest asistencija, dok su po 13 ubacili Monte Moris i Geri Heris.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Kilan Martin sa 18 poena. Malik Bizli je ubacio 17, dok je dabl-dabl od 15 poena i deset asistencija imao Džordan Meklaflin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here