AP Photo/Matthew Hinton

Postojala je velika mogućnost da Nikola Jokić preskoči i treći vezani meč za Denver Nagetse zbog problema sa zadnjom ložom, ali se ubojiti Somborac vratio na parket protiv Nju Orleans Pelikansa i još jednom očarao planetu. Srbin je na nezgodnom gostovanju ubacio koš za pobedu – 99:98, a meč je okončao novim tripl-dabl učinkom.

I zaista je rečima teško opisati sve ono što u Americi radi Nikola. Jokić je u ovom trenutku bez ikakve dileme najbolji košarkaš na planeti.
Dvostruki uzastopni MVP NBA lige bio je pod debelim znakom pitanja za dvoboj sa Nju Orleansom. Ipak, u Denveru su procenili da je Jokić spreman i to se ispostavilo kao pun pogodak.
To potvrđuje suv statistički podatak, prema kom je Jokić zabeležio 25 poena, imao je 11 skokova i 10 asistencija u, na kraju, dramatičnoj završnici sa Pelikansima.

Srpskom reprezentativcu je to 15. ovosezonski tripl-dabl, a fantastičan je svakako podatak da su Nagetsi svaki od pomenutih 15 susreta rešili u svoju korist.
Takođe, skromnom Somborcu je ovo bio četvrti uzastopni tripl-dabl, a šesti u poslednjih sedam susreta.
Kada je sam meč u pitanju, sve je išlo ka tome da će učenici Majkla Melouna (p)ojačani najboljim košarkašem planete neočekivano lako savladati Nju Orelans, jer su u jednom trenutku u trećoj četvrtini imali ogromnih +19! Ipak, prednost je počela da se topi.
I istopila se – u potpunosti!
U samoj završnici treće deonice Vili Ernangomez je serijom od šest poena uspeo da smanji prednost Denvera na jednocifren zaostatak, što je bio uvod u totalni preokret.
Ubrzo je usledila serija domaćina 10:0 i na semaforu je bio ispisan rezultat 98:97. Lopta je bila u posedu Nagetsa, a Džamal Marej je odlučio da je ona sigurnija u rukama Nikole Jokića.
Tada je na scenu stupio maestralni Srbin, koji je ponovo bio hladan kao led. Rutinski je ubacio flouter 17 sekundi pre kraja za vođstvo Denvera 99:98.
Pelikansi su imali čak tri pokušaja u poslednjem napadu. Prvo je Mekolum pokušao da pogodi jedan težak šut i bio je neprecizan, usledio je ofanzivni skok i pokušaj Herba Džonsa, da bi lopta i dalje bila u posedu domaćina. Na scenu je tada ponovo stupio Mekolum koji je šutirao za tri poena – i ponovo bio neprecizan.
Uz Nikolu Jokića najefikasniji u redovima Denvera najefikasniji bio je Džamal Marej sa 25 poena, dok je Eron Gordon stao na 11 poena, četiri skoka i tri asistencije.
Denver je posle povratka Nikole Jokića na parket i poraza od Oklahome, sada dodatno učvrstio lidersku poziciju na Zapadnoj konferenciji sa skorom 34-14, dok drugoplasirani Memfis ima meč manje i učinak 31-16.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here